Noutati

si articole
Grădina Dunării, destinația perfectă pentru zilele însorite de weekend în luna lui Brumar

Grădina Dunării, destinația perfectă pentru zilele însorite de weekend în luna lui Brumar

Grădina Dunării (Dunavska Gradina) este recomandarea noastră pentru iubitorii de plimbări pe două roți în orașul Silistra din Bulgaria!

Situată pe malul bulgăresc al Dunării, în micuțul oraș, Grădina Dunării rivalizează, fără niciun fel de exagerare, cu marile parcuri ale metropolelor europene.

Parcul este curat, aranjat, îngrijit, are o mulțime de specii de copaci și arbuști, flori, locuri de joacă pentru copii, foișoare, spații diverse de relaxare și desigur! este împăienjenit de piste de bicicliști!

Aceasta este prima grădină publică și primul parc pe Dunăre în Bulgaria. Parcul a fost creat aproximativ acum 100 - 150 de ani. Pentru prima dată a fost menționat în ziarul „Turcia”, în 1870.

În Grădina Dunării puteți vedea unele specii unice, care sunt protejate și sunt unice de acest gen. Loc minunat pentru relaxare, parcul are terenuri de joacă, fântână cu broaște omniprezente, pelicani de bronz și chiar un monument a lui Georgi Mamarchev, dar farmecul este dat, de departe, de ruinele castelelor de pe malul bătrânului fluviu.

Unul dintre cele mai faimoase obiective din parcul Dunării este stejarul secular. A fost plantat în 1910, când s-a inaugurat parcul din Silistra. În anul 2012, stejarul a dobândit statutul de sit protejat conform Legii privind biodiversitatea. Vechiul stejar este înregistrat și în registrele arborilor seculari. Circumferința trunchiului la 1,2 m de la sol este de 4,6 m, înălțimea este de 14 m, iar diametrul coroanei este de 24 m. Arborele este în stare bună, are ramuri puternice și sistemul de rădăcini este complet acoperit.

Copacul centenar, nominalizat de Nevyana Marinova din Silistra, este câștigătorul concursului „Arborul cu rădăcină 2015“, organizat de „Fundația Eco-Comunitară”, iar în anul următor a reprezentat Bulgaria în cadrul concursului internațional „Arborele european al anului 2016" de la Bruxelles.

Sursa: https://audiotravelguide.ro/gradina-dunarii-silistra/

UE RO GOV INTERREG