Noutati

si articole
Turul stâncilor Belogradchik și al peșterii Venetsa - Cele mai atractive trasee de ciclism din nord-vestul Bulgariei

Turul stâncilor Belogradchik și al peșterii Venetsa - Cele mai atractive trasee de ciclism din nord-vestul Bulgariei

Simțiți puterea mamei natură și explorați acest milion de ani de istorie doar într-o singură zi! Rocile Belogradchik sunt un fenomen natural unic în lume situat în partea de nord-vest a Bulgariei. De milioane de ani natura a modelat din roci forme interesante care au în spate numeroase legende istorice.

Aici veți descoperi că stâncile au o varietate mare de forme și dimensiuni și poartă denumiri simbolice pentru poporul bulgar, precum: Madona, Adam și Eva, călugării, călărețul și multe altele. Pe lângă aceste impresionante formațiuni stâncoase, puteți vizita cetatea Belogradchick, care a fost construită în timpul Imperiului Roman.

Dacă vă doriți să descoperiți mai multe obiective turistice din această zonă plină de poveste a Bulgariei, vă recomandăm să vizitați și peștera Venetsa, care este una dintre cele mai frumoase peșteri din Bulgaria. Aceasta a fost deschisă pentru vizitatori în anul 2015 și a devenit faimoasă prin formațiunile sale interesante ce sunt puse în valoare de un sistem de iluminat realmente deosebit.

UE RO GOV INTERREG