Noutati

si articole
Aventură pe două roți pe dealurile dobrogene

Aventură pe două roți pe dealurile dobrogene

În iunie, o nouă gașcă de cicliști ne-a călcat pragul Centrului turistic „Danube on 2 Wheels”, pentru a programa o tură în natură pe traseul către lacul Bugeac. După ce ne-am cunoscut, am stabilit de comun acord să organizăm aventura în ultima zi a lunii iunie, astfel încât să putem să îi însoțim pe traseu și să pregătim toate bicicletele și echipamentul necesar pentru parcurgerea traseului.

Un traseu cicloturistic mirobolant pe dealurile dobrogene, acoperite de culturi de viță-de-vie (unele dintre cele mai recunoscute în țară, pentru producția de vinuri din cele mai aromate soiuri de struguri de Ostrov), am parcurs zeci de kilometri la pedale, alături de o gașcă frumoasă, dornici cu toții să ne dezmorțim muschii după o lungă perioadă de sedentarism și, desigur, nerăbdători să evadăm din orașul gri.

Aventura pe două roți s-a desfășurat pe asfalt, printre așezări rurale dobrogene aflate pe malul Dunării, podgorii și dealuri inundate într-un verde crud, cât vezi cu ochii.

Traseul străbătut a fost la sud de Dunăre, cu plecare de la Centrul turistic „Danube on 2 Wheels”, spre Chiciu, unde am traversat cu feribotul, apoi am pedalat prin Ostrov până la lacul Bugeac (localitatea Gârliţa), unde am dat ocol limanului fluviatil, un mare luciu de apă (arie protejată) de circa 1,4 mii ha.

Pornind de la dorința de a promova malurile verzi ale Dunării și a face cunoscut patrimoniul cultural și natural al zonelor de la nord și sud de Dunăre, Asociația AISSER, în calitate de lider de proiect, dorește să valorifice această oportunitate în perioada de sustenabilitate, prin propunerea unui pachet turistic, accesibil și ecologic, ce constă în trasee cicloturistice on-road și off-road, destinate tuturor celor care vor să descopere regiunea transfrontalieră româno-bulgară.

Prin pachetul de aventură dorim să promovăm turismul verde, prin explorarea, la pedale, a celor mai frumoase zone din aria transfrontalieră, pe trasee de ciclism identificate în arii pitorești, în inima naturii, ce ascund o bogăție naturală uluitoare de-a lungul Dunării. Pentru aceste aventuri, punem la dispoziția celor interesați biciclete și echipament tehnic și de siguranță, cu titlu gratuit, ce poate fi utilizat atât de către cicliști profesioniști, cât și amatori de mișcare în aer liber, familii cu copii și persoane cu dizabilități.

Menționăm că „Cycling Adventure in CBC area” este un pachet turistic dezvoltat în perioada de sustenabilitate a proiectului „Danube on 2 Wheels”, cofinanțat de Uniunea Europeană, prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională, în cadrul programului INTERREG V-A România – Bulgaria.

Mai multe detalii despre acest proiect puteți afla @ Danubeon2wheels.eu & Facebook/DanubeOn2Wheels & Instagram/DanubeOn2Wheels.

UE RO GOV INTERREG