Noutati

si articole
CYCLE for FUN – Belogradchick Road Tour

CYCLE for FUN – Belogradchick Road Tour

Sâmbătă, 7 septembrie, un nou traseu cicloturistic a fost străbătut de 30 de iubitori de natură, cicliștii amatori și profesioniști, laolaltă, însetați de aventură, în care și-au testat abilitățile pe două roți, pe asfalt, de această dată, în regiunea Belogradchik din Bulgaria.

Puțini turiști cunosc această zonă, unde se regăsesc frumuseți naturale cu adevărat unice. Peisajul de aici ne duce cu gândul la celebrul cadru natural din filmul „Avatar”, fiind plin de stânci ce se întind pe o suprafață impresionantă de 90 de kilometri și care ating înălțimi de până la 200 de metri, erodate de vânt și precipitații, ce s-au format de peste 200 de milioane de ani.

Belogradchik, care literalmente înseamnă „oraș mic alb” este situat la poalele Munților Balcani, la est de granița cu  Serbia și la 50 de km sud de Dunăre.

Când vorbești despre atracțiile turistice din jurul orașului Belogradchik este greu să faci o separare între Fortăreața Kaleto și stâncile care o străjuiesc și au apărat-o atât de bine secole de-a rândul. Peisajul, unicitatea locului, rezultă din strânsa împletire a celor două.

Stâncile Belogradchik sunt formaţiuni create în urma erodării straturilor de gresie şi de conglomerate Triassice. Încântătorul monument natural a fost sculptat de apa de ploaie şi de vânturi de-a lungul vremii, transformând piatra diformă în sculpturi ce aduc cu creaturi mitice, siluete umane, animale şi păsări. Stâncile Belogradchik au fost declarate monument natural încă din 1949.

UE RO GOV INTERREG