CYCLE for FUN – Family Lake Tour

Techirghiol, lacul Techirghiol - faleza    02 Jun 2019
CYCLE for FUN – Family Lake Tour

CYCLE for FUN – Family Lake Tour - pedalăm și ne distrăm împreună pe faleza lacului Techirghiol!

# Activități în aer liber pentru întreaga familie

Învităm alături de noi pe toți cei care susțin un stil de viață sănătos și care vor să petreacă un weekend de distracție de calitate!

Faleza de pe malul lacului Techirghiol este locul unde dăm startul aventurii pe 2 roți și unde îi așteptăm pe toți cei care vor să se bucure de mișcare în aer liber, surprize și multiple activități recreative și super distractive!

Vă invităm împreună cu familia să petrecem pe malul lacului Techirghiol în cel mai FUN mod cu putință!

Startul aventurii pe 2 roți se va da la ora 10:30, începând cu ședința tehnică, urmând apoi STARTUL pedalării de faleza lacului Techirghiol.

Din motive obiective, datorate evenimentelor locale ce au loc sâmbătă, 1 iunie, pe faleza lacului Techirghiol, am mutat Cycle for Fun - Family Lake Tour a doua zi, duminică, 2 iunie! Restul detaliilor legate de ora de începere, locația de desfășurare și locul de întâlnire rămân neschimbate, conform detaliilor prezentate aici.

Acest eveniment nu este o competiție! CYCLE for FUN – Family Lake Tour este un eveniment sportiv fără costuri de înscriere, destinat unui număr limitat de participanți.

Lasă cazarea și masa în grija noastră, tu dă sfoară-n țară, ia-ți familia și înregistrați-vă cât mai curând să prindeți locuri! 

Ps. Anunță-ne dacă ai nevoie de biclă! S-ar putea să mai prinzi vreuna nou-nouță, pe care să o folosești doar tu în acele zile 😉 Da, desigur gratuit!

Atenție! Pentru a beneficia de cazare gratuită pe parcursul weekendului trebuie să ai domiciliul în afara județului Constanța. Pentru informații suplimentare contactați-ne la office@aisser.ro.

Detalii despre eveniment aflați în INFORMAȚII TRASEU, Regulamentul oficial și Recomandări.

 

INFORMAȚII TRASEU

1. Locul și durata desfășurării evenimentului

Locație: orașul Techirghiol, faleza – la 15 km de Constanța, la 2 km de Eforie Nord, la 4 km de Movilița

Tip traseu: asfalt/ on-road – pistă de biciclete

Nivel pregătire: începător, mediu

Detalii despre traseu - https://www.danubeon2wheels.eu/trasee/traseu-faleza-lacul-techirghiol

Traseul CYCLE for FUN – Family Lake Tour este accesibil tuturor celor care știu să meargă pe bicicletă.

Traseul de ciclism se desfășoară pe pista de biciclete ce străbate faleza aflată pe malul lacului Techirghiol, într-un cadru natural unic dat de peisajul și fauna lacustre. Organizatorii vor fi în permanență, pe toată durata evenimentului, pe traseu, alături de grupul de participanți, prin coordonatorii de traseu.

În limita stocului disponibil, Organizatorul poate pune la dispoziția participanților biciclete. Pentru a solicita un echipament, vă rugăm bifați în cererea de înscriere dacă dețineți sau nu bicicletă adaptată pentru trasee de șosea/ asfalt.

Prin organizarea acestui eveniment se doreşte:

– încurajarea unui mod de viață sănătos prin practicarea sportului în aer liber, fiind un eveniment care aduce la un loc un public larg, amator de mișcare outdoor;

– promovarea traseului și a ariei naturale protejate a lacului Techirghiol, unic prin proprietățile lui miraculoase, ce a generat de-a lungul timpului numeroase cercetări științifice, dar și etnologice și antropologice. Este o zonă turistică de o frumusețe aparte, cu un potențial cicloturistic extraordinar, fiind o arie bogată valori naturale, dar și istorice, prin obiectivele de patrimoniu cultural european aflate în zonă;

– creșterea gradului de conștientizare asupra beneficiilor generate de mesul pe bicicletă în detrimentul mașinii, atât pentru a reduce gradul de poluare în această zonă, cât și pentru a promova mișcarea în aer liber ca stil de viață sănătos.

Pentru condițiile ce trebuie îndeplinite vă rugăm să citiți secțiunile Recomandări și Regulamentul oficial.

 

OBSERVAȚII

Harta este cu caracter general, urmând să prezentăm traseul înainte de eveniment, pentru a cunoaște cât mai exact condițiile meteo din ziua respectivă.

Organizatorul își rezervă dreptul de a modifica oricare din detaliile și condiţiile stabilite prin prezenta informare despre traseu, înaintea și în perioada desfășurării evenimentului, din motive întemeiate, precum condiții meteo nefavorabile, dar nu înainte de a anunţa persoanele înscrise despre aceste modificări.

 

2. Condiții de participare

Vârsta minimă pentru participarea la CYCLE for FUN – Family Lake Tour este de 18 ani, cu excepția copiilor, care vor însoțiți de un părinte/tutore pe toată durata traseului, iar distanța între copil și părinte nu depășește 5 metri, altfel cei doi riscă eliminarea de pe traseu.

Mențiuni:

* Vârsta se calculează în funcție de anul nașterii.

Fiecare participant își asumă întreaga responsabilitate pentru starea lui de sănătate. Orice participant trebuie să dea dovadă de fair play pe toată durata evenimentului.

 

3. Echipament obligatoriu

• Casca de ciclism este OBLIGATORIE pentru toți participanții pe parcursul traseului;

• Cei care vor veni cu echipament propriu vor putea participa numai cu bicicletele de șosea, în stare bună de funcţionare;

• Bicicletele personale folosite trebuie propulsate doar prin forța umană;

• Participanții pot repara sau înlocui orice piesă cu excepția cadrului. Schimbarea bicicletei nu este permisă, participanții trebuie să termine traseul cu același cadru;

• În cazul unei pene, a unor defecțiuni sau a unei opriri, ciclistul este obligat să elibereze traseul pentru a evita accidentările și să rezolve problema, în caz că este minoră și de scurtă durată, într-un loc sigur, fiind sprijinit de organizatori. Pe parcursul evenimentului va fi pus la dispoziția pariticipanților echipament de siguranță și tehnic pentru repararea defecțiunilor mici ale bicicletelor;

• Cei care au optat pentru a primi o bicicletă de șosea din partea Organizatorului, pentru a o utiliza exclusiv doar pe durata evenimentului, vor primi echipamentul la punctul de întâlnire din parcarea Bazei nautice din Techirghiol. Înaintea startului, toți participanții vor testa bicicleta alocată și se vor face setările necesare, cu sprijinul unui reprezentant al Organizatorului, la Ședința tehnică.

 

4. Recomandări

• Bidoane cu apă (de preferat să fie fixate la îndemână în suportul/suporții de la bicicletă) sau rucsac;

• Ochelari ciclism (după caz, în funcție de vremea din ziua evenimentului);

• Mănușile de ciclism și pantalonii cu bazon fac parte din echipamentul recomandat;

• Telefon mobil protejat de umezeală, păstrat într-o husă/pungă;

Nu este recomandată folosirea de către participanți a sistemelor radio sau alte comunicații electronice (Ex: iPod, walkman, mp3 player etc.). Vă recomandăm conectarea cu natura lacustră;

Traseul este destinat începătorilor.

 

5. Procesul de înscriere

Înscrierea este exclusiv online, prin completarea Formularului de înscriere din dreapta, până miercuri, 29 mai 2019, ora 23:59. Atenție! Numărul de participanți este limitat! Doar 20 de participanți pot lua parte la aventura pe 2 roți, așadar nu sta pe gânduri, înscrie-te cât mai curând!

În ziua evenimentului NU se mai fac înscrieri. Dacă dintr-un motiv întemeiat, persoana înscrisă online doreşte să îşi anuleze înscrierea sau să cedeze locul, poate face acest lucru printr-un e-mail trimis la adresa: office@aisser.ro.

 

6. Utilizarea echipamentului Organizatorului – biciclete de șosea

Cei care nu dețin bicicletă pot opta pentru utilizarea, cu titlu gratuit, a echipamentului Organizatorului, în limita stocului disponibil pentru eveniment, acesta urmând a fi dat în ordinea cererilor de înscriere – „Primul venit, primul servit”. Predarea echipamentului va fi realizată la punctul de întâlnire din parcarea Bazei nautice din Techirghiol. Predarea echipamentelor se va realiza în baza unui Proces-verbal de predare – primire, cu mențiunea că participantul își asumă responsabilitatea de a avea grijă să predea echipamentul în starea inițială cum i-a fost atribuit. După finalizarea evenimentului, toate bicicletele vor fi predate la punctul de întâlnire stabilit de Organizator în ziua respectivă.

Echipamentul Organizatorului constă în: biciclete de șosea (touring) complet echipate; remorci pentru biciclete cu scaune pentru bebeluși/copii mai mici de 4 ani; remorci pentru biciclete pentru copii mai mari de 4 ani. 

 

7. Ridicarea kiturilor de participare

Kitul de participare va fi oferit gratuit, în limita stocului de promoționale disponibil, alocat pentru acest eveniment. Kitul conține: rucsac, tricou, șapcă, breloc, stick USB 64 gb, agendă și pix. În total vor fi acordate 20 de kituri.

Kitul de participare va fi ridicat în ziua evenimentului, pe baza actului de identitate. La ridicarea kiturilor se semnează Declarația pe propria răspundere Generală (formular prestabilit), ce se poate imprima de pe site sau se poate completa la fața locului.

Link Declarație - https://www.danubeon2wheels.eu/Declara%C8%9Bia-pe-propria-r%C4%83spundere-Family-Lake-Tour-Techirghiol-RO.pdf

 

Regulamentul oficial

1. Organizatorul evenimentului CYCLE for FUN – Family Lake Tour

Asociația AISSER Călărași, cu sediul în B-dul Republicii, nr. 50B, CUI: 29257763

Organizatorul își rezervă dreptul de a modifica oricare din condiţiile stabilite în prezentul Regulament, înainte și în perioada desfășurării evenimentului, din motive întemeiate, dar nu înainte de a anunţa publicul despre aceste modificări.

 

2. Locul și durata desfășurării evenimentului

CYCLE for FUN – Family Lake Tour este un eveniment de ciclism on-road, într-un cadru natural deosebit, ce se va desfășura sâmbătă, 1 iunie, pe pista de biciclete de pe malul lacului Techirghiol. Evenimentul va începe la ora 10:30. Participanții vor fi așteptați la punctul de întâlnire din parcarea Bazei nautice, începând cu ora 9:30 până la 10:30. Orice persoană care va ajunge la punctul de întâlnire după ora 10:30 nu va mai putea participa la evenimentul CYCLE for FUN – Family Lake Tour.

 

3. Condiții de participare

Participanții cu varsta mai mică de 18 ani vor prezenta în ziua ridicării kitului de participant Declarația de propria răspundere pentru minori (cu excepția celor însoțiți de un părinte/tutore). Cei cu vârsta de peste 18 ani, în momentul ridicării kitului, trebuie să semneze Declarația pe proprie răspundere la fața locului și să prezinte un act de identitate valabil la data evenimentului.

Fiecare participant își asumă întreaga responsabilitate pentru starea lui de sănătate. De asemenea toți participanții trebuie să dea dovadă de fair play pe parcursul evenimentului.

Link Declarație - https://www.danubeon2wheels.eu/Declara%C8%9Bia-pe-propria-r%C4%83spundere-Family-Lake-Tour-Techirghiol-RO.pdf

 

4. Echipament obligatoriu

• Casca de ciclism este OBLIGATORIE pe toată durata traseului;

• Vor fi permise numai bicicletele de șosea, în stare bună de funcţionare;

• Bicicletele personale folosite trebuie propulsate doar prin forța umană;

• Concurenții pot repara sau înlocui orice piesă cu excepția cadrului. Schimbarea bicicletei nu este permisă, participanții trebuie să parcurgă tot traseul cu același cadru;

• În cazul unei pene, a unor defecțiuni sau a unei opriri, participantul este obligat să elibereze traseul pentru a evita accidentările și să rezolve problema minoră și de scurtă durată, într-un loc sigur, fiind asistat de un reprezentant al Organizatorului. Pe parcursul evenimentului va fi pus la dispoziția pariticipanților echipament de siguranță și tehnic pentru repararea bicicletelor;

• Cei care au optat pentru a primi o bicicletă de șosea din partea Organizatorului, pentru a o utiliza exclusiv doar pe durata evenimentului, vor primi echipamentul la punctul de întâlnire, urmând ca înaintea startului să testeze bicicleta alocată și să facă setările necesare doar în prezența unui reprezentant al Organizatorului, la ședința tehnică.

 

5. Utilizarea echipamentului Organizatorului – biciclete de șosea

Cei care nu dețin bicicletă pot opta pentru utilizarea, cu titlu gratuit, a echipamentului Organizatorului, în limita stocului disponibil pentru eveniment, acesta urmând a fi dat în ordinea cererilor de înscriere – „Primul venit, primul servit”. Predarea echipamentului va fi realizată la punctul de întâlnire stabilit de Organizator, în baza unui Proces-verbal de predare – primire, cu mențiunea că își asumă responsabilitatea de a avea grijă să predea echipamentul în starea inițială, cum i-a fost atribuit. După finalizarea evenimentului, toate bicicletele vor fi predate la punctul de întâlnire stabilit de Organizator în ziua respectivă.

Echipamentul Organizatorului constă în: biciclete de șosea (touring) complet echipate; remorci pentru biciclete cu scaune pentru bebeluși/copii mai mici de 4 ani; remorci pentru biciclete pentru copii mai mari de 4 ani. 

 

5. Recomandări

• Bidoane cu apă (de preferat să fie fixate la îndemână în suportul/suporții de la bicicletă) sau rucsac cu kit de hidratare inclus;

• Ochelari ciclism (după caz, în funcție de vremea din ziua respectivă);

• Mănușile de ciclism și pantalonii cu bazon fac parte din echipamentul recomandat;

• Telefon mobil.

 

7. Procesul de înscriere

Înscrierierile online sunt deschise până miercuri, 29 mai 2019, ora 23:59. Persoanele interesate să participe trebuie să completeze formularul de înscriere. La aventura pe faleză vor lua parte primele 20 de persoane înscrise, principiul ales fiind „Primul venit, primul servit”, în limita locurilor disponibile.

La evenimentul CYCLE for FUN – Family Lake Tour poate participa un număr total de maxim 20 de persoane, conform proiectului „Danube on 2 wheels”.

Nu există taxe de înscriere! Participarea la eveniment este GRATUITĂ!

 

8. Ridicarea kiturilor de participare

Kitul de participare va fi oferit gratuit, în limita stocului de promoționale disponibil, alocat pentru acest eveniment. Kitul conține: rucsac, tricou, șapcă, breloc, stick USB 64 gb, agendă și pix. În total vor fi acordate 20 de kituri.

Kitul de participare va fi ridicat în ziua evenimentului, pe baza actului de identitate. La ridicarea kiturilor se semnează Declarația pe propria răspundere Generală (formular prestabilit), ce se poate imprima de pe site sau se poate completa la fața locului.

Link Declarație - https://www.danubeon2wheels.eu/Declara%C8%9Bia-pe-propria-r%C4%83spundere-Family-Lake-Tour-Techirghiol-RO.pdf

 

9. Traseu

Punct și orar de întâlnire cu participanții: locul de întâlnire – parcarea din zona Bazei nautice; ora de întâlnire va fi 10:30, când va începe ședința tehnică, urmată fiind de Startul pe 2 roți pe traseul stabilit.

 

10. Coordonatori de traseu

Organizatorul vor fi în permanență, pe toată durata evenimentului, pe traseu, alături de grupul de participanți, prin coordonatorii de traseu.

 

11. Ședința tehnică

Înaintea STARTULUI se va organiza ședința tehnică pentru a oferi detalii participanților despre traseu, organizare, punctul de hidratare/alimentare (zona de camping), precum și regulamentul evenimentului. Totodată, cu această ocazie se va face un instructaj persoanelor care au optat pentru utilizarea bicicletelor Organizatorului, se vor testa, se vor pregăti individual, în conformitate cu nevoile fiecărui participant în parte.

 

12. Resposabilități

Responsabilitățile Organizatorului:

• asigură kitul de participare pentru cicliști (în limita stocului disponibil);

• asigură traseul, prin prezența reprezentanților săi pe toată durata evenimentului. Vor exista coordonatori de traseu, care vor sta în permanență alături de grupul de cicliști;

• asigură punctul de camping (rehidratare/alimentare/verificare echipamente);

• asigură produse promoționale pentru participanți;

• asigură siguranța pe traseu;

• asigură fotografii pe parcursul evenimentului;

• asigură efectuarea ședinței tehnice înaintea evenimentului;

Organizatorul este exonerat de răspundere dacă în timpul traseului, participanții se accidentează. Totodată, în condiții meteo nefavorabile, Organizatorul poate decide oprirea/ amânarea/ anularea evenimentului.

Responsabilitățile Participantului:

• toți participanții iau parte la aventura pe 2 roți pe proprie răspundere;

• participanții se obligă să prezinte un act de identitate la ridicarea kitului și a validării înscrierii;

• fiecare participant este obligat să urmeze îndrumările coordonatorilor de traseu. În locurile unde aceștia nu sunt, să manifeste prudență și să nu scurteze traseul, să respecte următoarele reguli:

– la depășire, fiecare participant are datoria să anunțe ciclistul din față partea pe care îl va depăși;

–  ciclistul din față, pe poteca îngustă, are obligația să nu-l șicaneze și să-i permită depășirea celui din spate, în cazul în care acesta este mai rapid;

• ciclistul care suferă un accident sau orice fel de pagubă materială (bicicletă, alte echipamente), nu poate cere daune morale sau materiale și renunță prin însăși înscrierea la eveniment la orice drept de a solicita despăgubiri ulterioare;

• participanții trebuie să cunoască Regulamentul și să ia parte la Ședința tehnică, să considere cu precauție informațiile oferite de Organizator în ședința tehnică, când vor fi anunțate detaliile oficiale, chiar dacă acestea nu sunt redactate în prezentul Regulament;

• în cazul constatării unui accident, participanții sunt obligați să îl raporteze coordonatorului de traseu aflat în apropierea lor;

• cicliștii sunt obligați să respecte regulile de protecție a mediului înconjurător;

• participanții sunt obligați să circule cu prudență, să sporească atenția ori de câte ori sunt în preajma altui vehicul și să protejeze/ evite eventualii spectatori sau cetățeni aflați pe traseu;

• participanții vor fi alimentați de către membrii staff-ului echipei doar în punctul de alimentare stabilit pe traseu.

 

13. Condiții ce atrag eliminarea din eveniment

• neparcurgerea traseului împreună cu grupul de participanți;

• nefolosirea căștii de protecție pe timpul traseului;

• comportamentul lipsit de fair play și limbaj trivial față de participanți, organizatori sau spectatori (insultarea, îmbrâncirea cicliștilor, șicanarea etc.);

• folosirea ajutoarelor din afara traseului (folosirea autovehiculelor sau a motocicletelor etc., alte vehicule decât cel ale Organizatorului);

• schimbarea bicicletei în timpul traseului;

• abandonarea ambalajelor sau altor deșeuri pe traseu; acestea pot fi lăsate doar în punctul de alimentare și în zona de Start/Sosire.

 

14. Forță Majoră

În cazul în care organizarea concursului este împiedicată de evenimente de forță majoră sau de evenimente meteo nefavorabile, Organizatorul își rezervă dreptul de a decide, după caz, amânarea/ oprirea/ prelungirea evenimentului sau modificarea traseului.

Organizatorul își rezervă dreptul de a modifica prezentul Regulament de câte ori este necesar. Aceste posibile schimbări vor fi publicate pe pagina oficială de Internet a proiectului – www.danubeon2wheels.eu, la secțiunea dedicată exclusiv acestui eveniment de ciclism.

Prin înscrierea la eveniment, participanții declară că sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal de către Organizator, precum și cu prezența la eveniment, aceasta implică acceptul și consimțământul lor ca datele personale să fie păstrate și prelucrate de Asociația AISSER, în scopul desfășurării evenimentului și a comunicării informațiilor utile, precum și, în timpul și după acesta, în scopul promovării evenimentului și a proiectului „Danube on 2 wheels”, în cadrul căruia se derulează.

 

Inscrie-te

Asociația AISSER Călărași colectează date cu caracter personal în vederea înscrierii tale la evenimentul CYCLE for FUN . Datele necesare înscrierii sunt păstrate 2 luni de la data finalizării evenimentului. Datele colectate sunt: nume, prenume, telefon, adresa de mail.

Ai o intrebare ?

Harta traseu

UE RO GOV INTERREG