Pentru iubitorii de MTB și, mai ales, pentru cei care apreciază traseele frumoase prin al nostru Bărăgan, există o soluție fără trafic, fără zgomot și plină de vegetație. Iar în luna septembrie, când căldura nu mai este atât de intensă, iar vegetația are acel verde aprins, peisajele sunt mult mai atrăgătoare. Așadar, vă invităm într-o nouă aventură marca Cycling Adventure in CBC area în perioada 7 – 10 septembrie ce va avea ca destinație Parcul Natural Comana din județul Giurgiu.
Odată ajunși în Parcul Comana recomandăm să pedalați prin pădure, să explorați arborii seculari de acolo și să mergeți la punctele de observație puse adânc în deltă.
Traseul are o dificultate până la medie și leagă câteva dintre cele mai frumoase zone ale Parcului Natural Comana. Este cuprins între Balta Comana (a doua deltă a României) și platoul cu păduri de stejari din terasa Dunării, traversând trei trupuri de pădure ce includ două rezervații. Se desfășoară pe drumuri forestiere pietruite (65%), nepietruite (15%) și pe drumuri publice asfaltate (20%).
Grup țintă:
Se recomandă familiilor, amatorilor de ciclism, iubitorilor de natură, indiferent de vârstă, gen sau domeniu de activitate, care dețin sau utilizează o bicicletă tip MOUNTAIN BIKE.
Recomandări pentru participanți:
- Să utilizeze echipament vestimentar outdoor și de protecție adecvat pentru cursă tip pădure+asfalt, bicicletă MOUNTAIN BIKE;
- să aibă la ei 1 - 2 litri de apă pentru hidratare;
- condiție fizică medie, stare de sănătate bună, fără restricții la efort ponderat;
- să nu se afle sub influența băuturilor alcoolice.
Notă:
- fiecare participant răspunde personal și individual de respectarea regulilor privind siguranța rutieră!
Puncte de interes turistic:
- Mănăstirea Comana, Valea Hoților, Rezervația de bujor „Padina Tătarului”, Rezervația de ghimpe „Oloaga Grădinari”, Fântâna cu Nuc, Complexul turistic Casa Comana.
CONDIȚII DE PARTICIPARE
1. Detalii pachet turistic
Traseele ce vor fi parcurse se află în zone cu potențial turistic remarcabil, însă neexploatate, în mijlocul naturii, prin pădure, pe câmpii și dealuri de pe malurile fluviului Dunărea, pe șosele sau pe teren accidentat.
2. Obiectiv
- promovarea turismului verde;
- popularizarea traseelor de ciclism din zona vizată prin Cycling Adventure in CBC area;
- educarea participanților în spiritul protejării naturii.
3. Cine poate participa
Organizatorii pachetului turistic Cycling Adventure in CBC area recomandă participarea doar persoanelor care sunt apte de efort din punct de vedere medical și care au experiență pe două roți.
Minorii pot participa doar fie însoțiți de un părinte (se confirmă cu C.I. la centrul turistic), fie în baza Declarației pe propria răspundere semnată de părintele (sau tutorele legal), care ia la cunoștință acest Regulament și își asumă, alături de participant, riscurile și implicațiile participării la aventura în natură.
În caz ca suferiți de o boală este 100% recomandat să vă consultați medicul înainte de a parcurge traseul propus de noi! Neanunțând Organizatorul că suferiți de vreo boală, vă asumați întregul risc ce decurge din acest lucru.
Rețineți că veți petrece ore întregi/zi pedalând în natură, iar vremea poate fi uneori greu de prognozat. Din această cauză este recomandat să fiți bine echipați pentru traseul pe care-l parcurgeți. Fiind corespunzător echipați, veți avea garanția că și în caz de vreme mai puțin bună, aventura în natură va fi o experiență plăcută.
4. Echipament
Echipamentul este absolut Obligatoriu!
- încălțăminte sportivă, cu talpă semi-rigidă, cu protecție pentru gleznă (după caz);
- șapcă sau bandană;
- îmbrăcăminte adecvată sezonului în care are loc aventura;
- medicamente pe care știți că le folosiți de regulă și antialergice (de exp.: Claritin)
- cremă de soare (după caz);
- soluție împotriva țânțarilor (după caz);
- recipiente de hidratare.
5. Atenționări
Vremea: Este posibil ca din cauza condițiilor meteorologice, pentru securitatea dumneavoastră, să fie necesară schimbarea parțială sau în întregime a traseului ce urmează a fi parcurs. Aceste schimbări se vor face de comun acord, cu explicarea tuturor variantelor, dar Organizatorul va fi cel care va lua hotărârea finală.
Indicații Organizator: Se vor respecta întocmai toate indicațiile Organizatorului fără comentarii, fără a încerca să influentați deciziile lui.
Nu ieșiți din grup, decât cu informarea liderului grupului dumneavoastră. Nu vă abateți pentru nimic de la traseul colectiv. Păstrați distanța de minim 2 metri și maxim 3 metri între voi. Țineți pasul cu cel din față. Nu consumați medicamente de liniștire.
Ajutați cu toate forțele și priceperea pe cei aflați în dificultate, nu-i abandonați pe cei aflați în imposibilitatea de a se deplasa, chemați (anunțați) Organizatorul la fața locului. Pentru orice urgență apelați numărul de telefon 112.
6. Înscriere
Înscrierea la acest eveniment este GRATUITĂ. Înscrierea se face la sediul Centrului turistic „Danube on 2 Wheels”.
În total sunt disponibile 20 de locuri.
În caz că renunțați la aventura programată, trebuie anunțat Organizatorul înainte de data programată fie la sediul Centrului turistic, fie pe adresa de mail: office@aisser.ro.
Înscrierea și ridicarea echipamentului vor avea loc în ziua programată pentru plecarea în aventură, la o oră stabilită de comun acord cu Organizatorul.
La validarea înscrierii se va prezenta cartea de identitate, se va semna Declarația pe propria răspundere în caz de accident și Lista de participare.
7. Retragerea din aventură
Organizatorul își rezervă dreptul de a opri un participant în următoarele cazuri:
- s-a accidentat și starea nu-i mai permite continuarea traseului;
- în cazuri excepționale.
8. Siguranţa pe traseu
Pe traseu se pot întâlni alte persoane și animale domestice/sălbatice. Acest fapt atrage asupra participanților obligația de a fi prudenți și de a respecta regulile de conduită civică, după caz. Orice accident în care sunt implicați participanții, survenit pe durata și parcursul traseului, din nerespectarea regulilor Organizatorului și a regulilor de conduită civică, va fi în responsabilitatea celor implicați în accident.
Participanții sunt responsabili pentru participarea la aventură, Organizatorul nu își asumă niciun fel de obligație în cazul în care vreun dintre aceștia se rănește sau se accidentează sau alte consecințe ce pot apărea din cauza participării.
Organizatorul nu își asumă răspunderea pentru obiectele pierdute sau uitate pe traseu în timpul aventurii.
9. Anularea aventurii în natură
Organizatorul își rezervă dreptul de a modifica locația de derulare a aventurii în orice moment, cu obligativitatea de a anunța modificările în prealabil.
Organizatorul își rezervă dreptul de a anula/amâna aventura programată în cazuri excepționale, cu condiția ca toți participanții să fie anunțați în prealabil. În cazul unor condiții meteorologice nefavorabile sau/și alte condiții speciale, Organizatorul își rezervă dreptul de a opri aventura sau de a modifica barierele orare.
În caz de forță majoră se înțeleg evenimentele ce ar putea influența buna desfășurare a aventurii, cum ar fi: inundații majore, dezastre naturale sau evenimente majore care îl determină pe Organizator să anuleze aventura programată.
10. Măsuri împotriva răspândirii infecției cu noul coronavirus (COVID-19)
Aventura va avea loc doar în condiții de siguranță și doar în contextul în care autoritățile abilitate naționale permit organizare evenimente, pentru numărul de participanți înscriși. În acest sens, se va urmări permanent situația locală a evoluției infecțiilor COVID-19. Organizatorul va asigura informarea în rândul participanților la eveniment cu privire la regulile privind evitarea răspândirii infecției cu noul coronavirus - COVID-19, informare ce se va realiza la sosirea tuturor participanților.
Participanții vor lua măsurile necesare împotriva răspândirii infecției cu noul coronavirus în aventură, prin provizii de igienă, precum măști de unică folosință, săpun/ gel dezinfectant/ șervețele dezinfectante etc..