Cycling Adventure in CBC area - Comana - Vlad Tepes Tour

Giurgiu    24 Oct 2020
Cycling Adventure in CBC area - Comana - Vlad Tepes Tour

În data de 24 octombrie, ia-ți gașca de prieteni și hai să ne dăm cu bițele într-una dintre cele mai frumoase zone naturale din regiunea transfrontalieră româno-bulgară - Parcul Natural Comana! Hai să profităm de această toamnă blândă și să ne bucurăm împreună de mișcare în aer liber, descoperind o zonă cu totul și cu totul specială!

Pentru pregătirea aventurii pe 2 roți, invităm cicliștii pasionați în data de 23 octombrie, la ora 10:30, pentru o scurtă ședință tehnică ce va avea loc la centrul turistic, de unde vom lua echipamentele necesare și vom face ajustările necesare pentru fiecare participant. A doua zi ne întâlnim la locul de adunare stabilit la ședința tehnică, începând cu ora 10:30, și apoi dăm STARTUL pedalării pentru a explora împreună zona județului Giurgiu, pentru a descoperi unul dintre cele mai frumoase parcuri naturale din țară. 

Traseul „Cycling Adventure in CBC area”: Vlad Țepeș - Comana și retur

Punctul de întâlnire | locul de plecare: 23 oct., ora 10:30 - Centrul Turistic „Danube on 2 Wheels”

Rută: Vlad Țepeș - Comana - Vlad Țepeș (jud. Giurgiu)

Dacă vrei să te alături aventurii noastre, te invităm să explorezi unele dintre cele mai frumoase trasee de bicicletă propuse de noi, unde vei descoperi peisaje de o bogăție naturală unică.

Peisajele mirifice din Parcul Natural Comana vin să-ți confirme că te afli într-un loc de rai în care își găsesc refugiul sute de specii de păsări și animale rare, acoperit în mare parte cu păduri în care se împletesc frumoasele liane de viţă-de-vie sălbatică, iederă, hamei, curpăn de pădure sau periploacă.

Prin acest pachet turistic de aventură dorim să promovăm turismul verde, prin explorarea, la pedale, a celor mai frumoase zone din aria transfrontalieră româno-bulgară, pe trasee de ciclism identificate în arii pitorești, în inima naturii, pe cărări mai puțin cunoscute, ce ascund o bogăție naturală uluitoare de-a lungul Dunării.

Dacă vrei să te alături aventurii noastre, te invităm să îți iei gașca de prieteni, familia, colegii de la muncă sau chiar și vecinii și să evadați din orașul gri, pentru a descoperi valori naturale și istorice nealterate pe traseele turistice propuse de noi.

Pachetul turistic de aventură oferit de noi, prin proiectul „Danube on 2 Wheels”, este unul flexibil și, cum ne place nouă să spunem pe șleau, fără bătăi de cap, de tip Do it yourself, astfel încât tu și gașca să aveți libertatea să alegeți când și unde vreți să plecați în tură și pentru cât timp doriți să poposiți acolo.

Ce oferim?

- o varietate bogată de trasee inedite de bicicletă identificate în regiunea transfrontalieră româno-bulgară;

- aplicație mobilă cu harta interactivă cu traseele turistice – Danube on 2 Wheels (vezi logo);

- echipament necesar – biciclete on-road & off-road;

- ponturi din seria tips & tricks pentru a vă face aventura cât mai frumoasă.

Toate acestea cu titlu gratuit!

Pachetul turistic

Pachetul turistic Cycling Adventure in CBC area este destinat iubitorilor de natură și mișcare în aer liber, ce se derulează în aria transfrontalieră româno-bulgară, prin proiectul european „Danube on 2 Wheels”. Acest pachet are ca obiectiv promovarea turismului ecologic și a zonelor naturale de pe malul Dunării, unde fauna și flora deltaice sunt de o frumusețe unică!

Pachetul turistic este destinat unui număr limitat de participanți. Numărul maxim de participanți este 20, iar principiul este „Primul venit, primul servit”.

OBS. Participanții își asumă responsabilitate cu privire la pregătirea fizică necesară parcurgerii traseelor de ciclism pe asfalt/teren accidentat, pe durata mai multor ore.

Toate echipamentele specifice achiziționate servesc turiști entuziaști, iubitori de natură, din ambele țări. Din acest motiv, toate echipamentele sunt amplasate atât în ​​România, la sediul Asociației ACTIS, la Călărași, cât și în Bulgaria, la sediul municipalității Belogradchik, în districtul Vidin.

Punct de înregistrare|ridicare/predare echipamente:

  • Centrul turistic Danube on 2 Wheels – B-dul Republicii, nr. 50B, mun. Călărași, jud. Călărași
  • Formalități pentru înregistrare (listă participare/ declarație în caz de accident/ declarație minor)
  • Informare cu privire la traseu/ puncte de acces/ reguli de circulație/ obiective turistice

OBS. Echipamentele vor fi predate în ziua și în ora specificate de Organizator. Participanții își asumă responsabilitatea cu privire la echipamentele primite în aventură, pierderea/ deteriorarea oricăruia dintre echipamente conducând automat la achitarea contravalorii acestuia/achiziționarea unuia identic/cu aceleași specificații tehnice cu cel pierdut/deteriorat.

 

REGULAMENT de PARTICIPARE

CARACTERISTICI

Pornind de la dorința de a promova malurile verzi ale Dunării și a face cunoscut patrimoniul cultural și natural al zonelor de la nord și sud de Dunăre, Asociația AISSER dorește să valorifice această oportunitate prin propunerea unor noi pachete turistice, accesibile și ecologice, care constau în ture cu bicicleta în regiunea transfrontalieră româno-bulgară.

Această activitate sportivă în aer liber a cunoscut poate cel mai mare avânt în ultimii ani, dar de cele mai multe ori ciclismul este concentrat în zonele montane și mai puțin în zonele de câmpie, dealuri și luncă, de-a lungul Dunării. Proiectul „Danube on 2 Wheels” are ca scop oferirea unei alternative mai accesibile atât financiar, cât și logistic, Dunărea fiind mai apropiată de principalele centre urbane, decât regiunile montane.

Cycling Adventure in CBC area este un pachet turistic oferit în cadrul proiectului „Danube on 2 Wheels”, cofinanțat de Uniunea Europeană, prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională, în cadrul programului INTERREG V-A România – Bulgaria.

Prin acest pachet turistic ne propunem să promovăm turismul verde, prin explorarea, la pedale, a unor trasee de bicicletă identificate în zona de graniță România - Bulgaria, în inima naturii, pe cărări mai puțin cunoscute, ce ascund o bogăție naturală uluitoare, ce a rodit de la an la an, pentru a ne oferi nouă un spectacol unic și atât de divers prin flora și fauna deltaice existente de-a lungul Dunării. Traseele se desfășoară în cadru natural, prin pădure, fie pe teren accidentat (pământ/ macadam/ nisip), fie pe asfalt.

IMPORTANT: Toți participanții trebuie să citească atent, să înțeleagă și să fie de acord cu toate condițiile prezentate mai jos, pentru a putea beneficia de acest pachet turistic.

 

Condiții de participare

1. Detalii pachet turistic

Traseele ce vor fi parcurse se află în zone cu potențial turistic remarcabil, însă neexploatate, în mijlocul naturii, prin pădure, pe câmpii și dealuri de pe malurile fluviului Dunărea, pe șosele sau pe teren accidentat.

2. Obiectiv

- promovarea turismului verde;

- popularizarea traseelor de ciclism din zona vizată prin Cycling Adventure in CBC area;

- educarea participanților în spiritul protejării naturii.

3. Cine poate participa

Organizatorii pachetului turistic Cycling Adventure in CBC area recomandă participarea doar persoanelor care sunt apte de efort din punct de vedere medical și care au experiență pe două roți.

Minorii pot participa doar fie însoțiți de un părinte (se confirmă cu C.I. la centrul turistic), fie în baza Declarației pe propria răspundere semnată de părintele (sau tutorele legal), care ia la cunoștință acest Regulament și își asumă, alături de participant, riscurile și implicațiile participării la aventura în natură. 

În caz ca suferiți de o boală este 100% recomandat să vă consultați medicul înainte de a parcurge traseul propus de noi! Neanunțând Organizatorul că suferiți de vreo boală, vă asumați întregul risc ce decurge din acest lucru.

Rețineți că veți petrece ore întregi/zi pedalând în natură, iar vremea poate fi uneori greu de prognozat. Din această cauză este recomandat să fiți bine echipați pentru traseul pe care-l parcurgeți. Fiind corespunzător echipați, veți avea garanția că și în caz de vreme mai puțin bună, aventura în natură va fi o experiență plăcută.

________________________

* Se consideră vârsta împlinită la momentul înregistrării.

4. Echipament

Echipamentul este absolut Obligatoriu!

- încălțăminte sportivă, cu talpă semi-rigidă, cu protecție pentru gleznă (după caz);

- șapcă sau bandană;

- îmbrăcăminte adecvată sezonului în care are loc aventura;

- pantaloni impermeabili;

- medicamente pe care știți că le folosiți de regulă și antialergice (de exp.: Claritin)

- cremă de soare (după caz);

- soluție împotriva țânțarilor(după caz);

- recipiente de hidratare.

5. Atenționări

Vremea: Este posibil ca din cauza condițiilor meteorologice, pentru securitatea dumneavoastră, să fie necesară schimbarea parțială sau în întregime a traseului ce urmează a fi parcurs. Aceste schimbări se vor face de comun acord, cu explicarea tuturor variantelor, dar Organizatorul va fi cel care va lua hotărârea finală.

Indicații Organizator: Se vor respecta întocmai toate indicațiile Organizatorului fără comentarii, fără a încerca să influentați deciziile lui.

Nu ieșiți din grup, decât cu informarea liderului grupului dumneavoastră. Nu vă abateți pentru nimic de la traseul colectiv. Păstrați distanța de minim 2 metri și maxim 3 metri între voi. Țineți pasul cu cel din față. Nu consumați medicamente de liniștire.

Ajutați cu toate forțele și priceperea pe cei aflați în dificultate, nu-i abandonați pe cei aflați în imposibilitatea de a se deplasa, chemați (anunțați) Organizatorul la fața locului. Pentru orice urgență apelați numărul de telefon 112.

6. Înscriere

Înscrierea la acest eveniment este GRATUITĂ. Înscrierea se face la sediul Centrului turistic Danube on 2 Wheels.

În total sunt disponibile 20 de locuri.

În caz că renunțați la aventura programată, trebuie anunțat Organizatorul cu cel puțin 3 zile înainte de data programată fie la sediul Centrului turistic, fie pe adresa de mail: office@aisser.ro.

Înscrierea și ridicarea echipamentului vor avea loc în ziua programată pentru plecarea în aventură, la o oră stabilită de comun acord cu Organizatorul.

La validarea înscrierii se va prezenta cartea de identitate, se va semna Declarația pe propria răspundere în caz de accidentși Lista de participare

7. Retragerea din aventură

Organizatorul își rezervă dreptul de a opri un participant în următoarele cazuri:

  • s-a accidentat și starea nu-i mai permite continuarea traseului;
  • în cazuri excepționale.

8. Siguranţa pe traseu

Pe traseu se pot întâlni alte persoane și animale domestice/sălbatice. Acest fapt atrage asupra participanților obligația de a fi prudenți și de a respecta regulile de conduită civică, după caz. Orice accident în care sunt implicați participanții, survenit pe durata și parcursul traseului, din nerespectarea regulilor Organizatorului și a regulilor de conduită civică, va fi în responsabilitatea celor implicați în accident.

Participanții sunt responsabili pentru participarea la aventură, Organizatorul nu își asumă niciun fel de obligație în cazul în care vreun dintre aceștia se rănește sau se accidentează sau alte consecințe ce pot apărea din cauza participării.

Organizatorul nu își asumă răspunderea pentru obiectele pierdute sau uitate pe traseu în timpul aventurii.

9. Anularea aventurii în natură

Organizatorul își rezervă dreptul de a modifica locația de derulare a aventurii în orice moment, cu obligativitatea de a anunța modificările în prealabil.

Organizatorul își rezervă dreptul de a anula/amâna aventura programată în cazuri excepționale, cu condiția ca toți participanții să fie anunțați în prealabil. În cazul unor condiții meteorologice nefavorabile sau/și alte condiții speciale, Organizatorul își rezervă dreptul de a opri aventura sau de a modifica barierele orare.

În caz de forță majoră se înțeleg evenimentele ce ar putea influența buna desfășurare a aventurii, cum ar fi: inundații majore, dezastre naturale sau evenimente majore care îl determină pe Organizator să anuleze aventura programată. 

10. Măsuri împotriva răspândirii infecției cu noul coronavirus (COVID-19)

Aventura va avea loc doar în condiții de siguranță și doar în contextul în care autoritățile abilitate naționale permit organizare evenimente, pentru numărul de participanți înscriși. În acest sens, se va urmări permanent situația locală a evoluției infecțiilor COVID-19. Organizatorul va asigura informarea în rândul participanților la eveniment cu privire la regulile privind evitarea răspândirii infecției cu noul coronavirus - COVID-19, informare ce se va realiza la sosirea tuturor participanților.

Participanții vor lua măsurile necesare împotriva răspândirii infecției cu noul coronavirus în aventură, prin provizii de igienă, precum măști de unică folosință, săpun/ gel dezinfectant/ șervețele dezinfectante etc..

Inscrie-te

Asociația AISSER Călărași colectează date cu caracter personal în vederea înscrierii tale la evenimentul CYCLE for FUN . Datele necesare înscrierii sunt păstrate 2 luni de la data finalizării evenimentului. Datele colectate sunt: nume, prenume, telefon, adresa de mail.

Ai o intrebare ?

Harta traseu

UE RO GOV INTERREG