Este un traseu scurt, destinat începătorilor în turismul cicloturistic, dar și profesioniștilor care își doresc o tură relaxantă în mijlocul naturii.
Este o tură de bicicletă ușoară, relaxantă, printr-un peisaj foarte frumos, pe malurile brațului Borcea.
Se trece cu bacul din Călărași până pe Plaja Mare și de aici se merge pe plajă și pe dig, pe insulă, de-a lungul DN3B. Trecem prin dreptul cartierul Măgureni, satului Modelu, iar la ieșirea din dreptul satului Tonea, aproape de satul Roseți, ne întoarcem și ținem același drum înspre Plaja Mare din Călărași.
Muzeul Municipal Călărași este situat în vechiul sediu al Primăriei. Clădirea a fost construită pentru această destinatie administrativă în anii 1886-1887și prin urmare, la începutul lunii ianuarie a anului 1888, instituția și-a început activitatea într-un imobil nou.
Din punct de vedere expozițional, muzeul urmărește cronologic istoria localităților din Călărași, începând cu prezentarea descoperirilor arheologice, trecând prin menționarea primelor referințe documentare, prezentând momentul schimbării statutului (1833 - capitala județului) și momentul eliberării (1852), dar și momentul în care întregul popor român trecea prin momente dificile (războiul de independență, primul și al doilea război mondial), încheind cu perioada comunistă și cu perioada contemporană.
Spațiul expozițional dedicat celor menționate mai sus se află la parterul clădirii, în 8 încăperi care sunt amenajate tehnic muzeal. La etaj, clădirea desfășoară activități expoziționale, precum și activități creative.
Muzeul este înregistrat pe Lista Monumentelor Istorice.
Biserica este construită din cărămidă, pe o fundație rezistentă; are forma unui magazin cu lungimea de 29 m, lățimea de 10,5 m și înălțimea de 21 m, având două abside mai mici, iar absida altarului este mai mare, de formă semicirculară.
Portalul bisericii este dreptunghiular, deschis și delimitat de patru suporturi de formă rotundă. În naos și în pronaos, tavanul este drept și este susținut pe două rânduri de suporturi, din care cinci în formă rotundă, cu frumoase litere mari, care ne aduc aminte de biserica Nașterea lui Dumnezeu din Betleem.
Biserica are două cupole, una este deschisă și cealaltă închisă, aceasta din urmă servind ca turn al bisericii unde sunt instalate cele două clopote. Acoperișul și cupolele sunt acoperite cu plăci galvanizate.
Pictura bisericii, executată în ulei și într-un stil realist, are o mare valoare artistică, fiind executată în anul 1908 de pictorul italian Orest Cantini. Paravanul altarului și cele două scaune episcopale, de o noblețe deosebită, sunt executate din lemn de stejar de către sculptorul M. Babic, în anul 1908. Icoanele împăratului, icoanele sfântului titular și ale Sfântului Ioan Botezătorul de pe paravanul altarului, sunt înlănțuite cu argint, având o lucrare spectaculoasă.
Congregația are o bibliotecă parohială funcțională. Congregația organizează activități parohiale cu participanții la biserică, precum și cu studenții din parohie.
Adresă: Soseaua Chiciului nr 7, Călărași 910088
Telefon: 0721 908 413
Adresă: Strada Eroilor, Călărași
Telefon: 0342 404 620