CYCLE for FUN – Balcan Special Tour

Belogradchik, Bulgaria    23 May 2019
CYCLE for FUN – Balcan Special Tour

CYCLE for FUN – Balcan Special Tour ne provoacă să ne depășim limitele! Prin acest eveniment încercăm să atragem atenția asupra luptei zilnice pe care persoanele cu dizabilități o duc în viața lor, în special lupta tulburătoare și constantă de a fi acceptate să trăiască firesc, ca persoane egale în drepturi și șanse cu ceilalți membri ai comuntății.

Balcan Special Tour este destinat exclusiv persoanelor cu dizabilități fizice sau mentale.

Prin acest eveniment ne propunem să atragem atenția asupra barierelor cu care se confruntă persoanele cu dizabilități. Este un semnal de alarmă pe care dorim să îl tragem cu privire la integrarea persoanelor cu dizabilități în societate și accesul lor deplin și egal în societate.

Invităm persoanele cu dizabilități, împreună cu un părinte sau asistent personal să ia parte la aventura pe roți dedicată exclusiv lor, în inima naturii în zona Belogradchik din Bulgaria, unde vom pune la dispoziția lor biciclete adaptate nevoilor lor de deplasare.

Evenimentul va avea loc în data de 23 mai, începând cu ora 10:30, locația unde se va da startul fiind Hanul Madonna din Falkovets, aflat la numai 14 km de orașul Belogradchik..

Acest eveniment nu este o competiție! CYCLE for FUN – Balcan Special Tour este un eveniment sportiv fără costuri de înscriere, destinat unui număr limitat de 10 participanți.

Pentru mai multe detalii despre eveniment vă rugăm să citiți INFORMAȚII TRASEU, Regulamentul oficial și Recomandări.

 

INFORMAȚII TRASEU

1. Detalii despre locul de derulare a evenimentului și detalii specifice

Tip traseu: asfalt/ on-road

Nivel pregătire: începător

Detalii despre traseu - https://www.danubeon2wheels.eu/trasee/traseu-belogradchik

Traseul CYCLE for FUN – Balcan Special Tour este accesibil persoanelor cu dizabilități locomotorii și/sau mentale. Se recomandă asistenților personali grijă în hidratare, alimentație și echiparea corespunzătoare condițiilor meteo pentru orice persoană cu dizabilități (citește secțiunile Regulamentul oficial și Recomandări).

Traseul se va desfășura pe asfalt, într-o zonă pitorească. Organizatorii vor fi în permanență pe toată durata evenimentului, pe traseu, alături de grupul de participanți, și măsura în care există participanți care au nevoie de asistență, aceasta le va fi acordată.

Organizatorul va pune la dispoziție echipamente specifice exclusiv pentru persoanele cu dizabilități. 

* Numărul echipamentelor va fi stabilit cu scurt timp înaintea evenimentului, după ce va fi realizat programul de activități ce vor fi derulate cu această ocazie, astfel încât participanții să se distreze și să interacționeze cât mai mult, prin jocuri și sport.

Pentru condițiile ce trebuie îndeplinite vă rugăm să citiți secțiunile Recomandări și Regulamentul oficial.

 

OBSERVAȚII

Detalii despre traseu vor fi oferite participanților în data evenimentului. Harta este cu caracter general, urmând să prezentăm traseul înainte de eveniment, la ședința tehnică, pentru a cunoaște cât mai exact condițiile meteo din ziua respectivă.

Organizatorul își rezervă dreptul de a modifica oricare din detaliile și condiţiile stabilite prin prezenta informare despre traseu, înaintea și în perioada desfășurării evenimentului, din motive întemeiate, precum condiții meteo nefavorabile, dar nu înainte de a anunţa persoanele înscrise despre aceste modificări.

 

2. Condiții de participare

Vârsta minimă pentru participarea la CYCLE for FUN – Balcan Special Tour este de 8 ani, care vor fi însoțiți de un părinte/tutore pe toată durata evenimentului.

Mențiuni:

* Vârsta se calculează în funcție de anul nașterii.

Fiecare asistent personal își asumă întreaga responsabilitate pentru starea de sănătate a lui și a persoanei însoțite. Orice asistent personal trebuie să dea dovadă de fair play pe toată durata evenimentului.

Participarea la acest eveniment este făcută pe proprie răspundere și risc. Prin înscrierea și participarea la eveniment, fiecare participant (persoană cu dizabilități sau asistent personal) este de acord că Organizatorul și personalul responsabil pentru eveniment nu pot fi considerați responsabili pentru accidente sau prejudicii rezultate în urma participării la acest eveniment. Fiecare participant (asistent personal) trebuie să semneze Acordul de participare înainte de eveniment.

 

3. Procesul de înscriere

Înscrierea este exclusiv online, prin completarea Cererii de înscriere alăturate, până luni, 20 mai 2019, ora 23:59. Atenție! Numărul de participanți este limitat! Doar 10 persoane cu dizabilități, împreună cu părinții/asistenții personali pot lua parte la aventura CYCLE for FUN – Balcan Special Tour!

În ziua evenimentului NU se mai fac înscrieri. Dacă dintr-un motiv întemeiat persoana înscrisă online doreşte să îşi anuleze înscrierea sau să cedeze altcuiva locul, poate face acest lucru printr-un e-mail trimis la adresa office@aisser.ro.

 

4. Utilizarea echipamentului Organizatorului

Persoanele înscrise vor utiliza, cu titlu gratuit, echipamentul Organizatorului, în limita stocului disponibil pentru eveniment, acestea urmând a fi date în ordinea cererilor de înscriere – „Primul venit, primul servit”. Predarea echipamentului va fi realizată la punctul de întâlnire - Hanul Madonna, cu mențiunea că părintele/ asistentul personal își asumă responsabilitatea de a avea grijă să predea echipamentul în starea inițială cum i-a fost atribuit. După finalizarea evenimentului, toate echipamentele vor fi predate la punctul de întâlnire stabilit de Organizator în ziua respectivă.

Pentru acest eveniment, Organizatorul va pune la dispoziție echipamente specifice exclusiv pentru persoanele cu dizabilități.

 

5. Ridicarea kiturilor de participare

Kitul de participare va fi oferit gratuit, în limita stocului de promoționale disponibil, alocat pentru acest eveniment. Kitul conține: rucsac, tricou, șapcă, breloc, stick USB 64 gb, agendă și pix. În total vor fi acordate 10 kituri.

Kitul de participare va fi ridicat în ziua evenimentului, pe baza actului de identitate al părintelui/ asistentului personal. La ridicarea kiturilor se semnează Declarația pe propria răspundere Generală (formular prestabilit), ce se poate imprima de pe site sau se poate completa la fața locului.

Declarația poate fi descărcată aici - https://www.danubeon2wheels.eu/Declaratie-propria-raspundere-Balcan-Special-Tour.pdf

 

Regulamentul oficial

1. Organizatorul evenimentului CYCLE for FUN – Balcan Special Tour

Asociația AISSER Călărași, cu sediul în B-dul Republicii, nr. 50B, CUI: 29257763

Organizatorul își rezervă dreptul de a modifica oricare din condiţiile stabilite în prezentul Regulament, înainte și în perioada desfășurării evenimentului, din motive întemeiate, dar nu înainte de a anunţa participanții despre aceste modificări.

 

2. Locul și durata desfășurării evenimentului

CYCLE for FUN – Balcan Special Tour este un eveniment de ciclism destinat exclusiv persoanelor cu dizabilități, însoțite de părinți/ tutori/ asistenți personali, într-un cadru natural deosebit, ce se va desfășura joi, 23 mai. Locația unde se va da startul aventurii este Hanul Madonna din Falkovets, aflat la numai 14 km de orașul Belogradchik.

Evenimentul va începe la ora 10:30 la Punctul de întâlnire sus-menționat. Participanții vor fi așteptați la punctul de întâlnire începând cu ora 9:30 până la 10:30. Orice persoană care va ajunge la punctul de întâlnire după ora 10:30 nu va mai putea participa la evenimentul CYCLE for FUN – Balcan Special Tour.

 

3. Condiții de participare

Vârsta minimă pentru participarea la CYCLE for FUN – Balcan Special Tour este de 8 ani, care vor fi însoțiți de un părinte/tutore pe toată durata evenimentului.

Mențiuni:

* Vârsta se calculează în funcție de anul nașterii.

Fiecare părinte/ asistent personal își asumă întreaga responsabilitate pentru starea de sănătate a lui și a persoanei însoțite. Orice părinte/ asistent personal trebuie să dea dovadă de fair play pe toată durata evenimentului.

Participarea la acest eveniment este făcută pe proprie răspundere și risc. Prin înscrierea și participarea la eveniment, fiecare (persoană cu dizabilități sau părinte/ asistent personal) este de acord că organizatorii și personalul responsabil pentru eveniment nu pot fi considerați responsabili pentru accidente sau prejudicii rezultate în urma participării la acest eveniment. Fiecare părinte/ asistent personal trebuie să semneze Acordul de participare înainte de eveniment.

 

4. Echipament obligatoriu

• Vor fi permise numai echipamentele puse la dispoziția participanților oferite de Organizator exclusiv la acest eveniment;

• În cazul unor defecțiuni sau a unei opriri, participantul și/sau persoana asistată este/sunt obligat (ți) să elibereze traseul pentru a evita accidentările și să rezolve problema într-un loc sigur, fiind asistat (ți) de către un reprezentant al Organizatorului. Pe parcursul evenimentului va fi pus la dispoziția pariticipanților echipament de siguranță și tehnic pentru repararea bicicletelor, în caz că este vorba de o defecțiune minoră ce nu necesită mult timp de rezolvare;

• Echipamentul Organizatorului va putea fi utilizat exclusiv doar pe durata evenimentului, ce va fi înmânat la punctul de întâlnire, urmând ca înaintea startului să testeze echipamentul alocat și să facă setările necesare doar în prezența unui reprezentant al Organizatorului, la ședința tehnică.

 

5. Utilizarea echipamentului Organizatorului

Persoanele înscrise vor utiliza, cu titlu gratuit, echipamentul Organizatorului, în limita stocului disponibil pentru eveniment, acesta urmând a fi dat în ordinea cererilor de înscriere – „Primul venit, primul servit”. Predarea echipamentului va fi realizată la punctul de întâlnire, cu mențiunea că părintele/ asistentul personal își asumă responsabilitatea de a avea grijă să predea echipamentul în starea inițială, cum i-a fost atribuit. După finalizarea evenimentului, toate echipamentele vor fi predate la punctul de întâlnire stabilit de Organizator în ziua respectivă.

Pentru acest eveniment, Organizatorul va pune la dispoziție echipamente specifice exclusiv pentru persoanele cu dizabilități. 

 

5. Recomandări

• Bidoane cu apă (de preferat să fie fixate la îndemână) sau rucsac cu kit de hidratare inclus;

• Ochelari de soare (după caz);

• Echipament specific activității derulate;

• Telefon mobil.

 

7. Procesul de înscriere

Înscrierea este exclusiv online, prin completarea Cererii de înscriere, până luni, 20 mai 2019, ora 23:59. Atenție! Numărul de participanți este limitat! Conform proiectului „Danube on 2 wheels”, doar 10 persoane cu dizabilități, însoțite de părinți sau asistenți personali pot lua parte la aventura CYCLE for FUN – Balcan Special Tour, așadar nu sta pe gânduri, înscrie-te cât mai curând!

În ziua evenimentului NU se mai fac înscrieri. Dacă dintr-un motiv întemeiat persoana înscrisă online doreşte să îşi anuleze înscrierea sau să cedeze altcuiva locul, poate face acest lucru printr-un e-mail trimis la adresa office@aisser.ro.

Nu există taxe de înscriere! Participarea la eveniment este GRATUITĂ!

 

8. Ridicarea kiturilor de participare

Kitul de participare va fi oferit gratuit, în limita stocului de promoționale disponibil, alocat pentru acest eveniment. Kitul conține: rucsac, tricou, șapcă, breloc, stick USB 64 gb, agendă și pix. În total vor fi acordate 10 kituri.

Kitul de participare va fi ridicat în ziua evenimentului, pe baza actului de identitate. La ridicarea kiturilor se semnează Declarația pe propria răspundere generală (formular prestabilit), ce se poate imprima de pe site sau se poate completa la fața locului.

Declarația poate fi descărcată aici - https://www.danubeon2wheels.eu/Declaratie-propria-raspundere-Balcan-Special-Tour.pdf

 

9. Traseu

Punct și orar de întâlnire cu participanții: locația unde se va da startul este Hanul Madonna din Falkovets, aflat la numai 14 km de orașul Belogradchik. Ora de începere este 10:30, când va avea loc o Ședință tehnică dinaintea Startului.

Traseul este recomandat doar persoanelor cu dizabilități și însoțitorilor lor (părinți, tutori, asistenți personali), gradul de dificultate fiind începător!

 

10. Coordonatori de traseu

Organizatorul vor fi în permanență pe toată durata evenimentului, pe traseu, alături de grupul de participanți, prin coordonatorii de traseu și entertaineri.

 

11. Ședința tehnică

Înaintea STARTULUI se va organiza ședința tehnică pentru a oferi detalii participanților despre traseu, organizare, punctul de hidratare/alimentare, precum și Regulamentul evenimentului. Totodată, cu această ocazie se va face un instructaj pentru utlizarea echipamentelor Organizatorului, se vor testa, se vor pregăti individual, în conformitate cu nevoile fiecărui participant în parte.

 

12. Resposabilități

Responsabilitățile Organizatorului:

• asigură kitul de participare;

• asigură traseul, prin prezența reprezentanților săi pe toată durata evenimentului. Vor exista coordonatori de traseu, care vor sta în permanență alături grupul de participanți;

• asigură punctul de rehidratare/alimentare/verificare echipamente;

• asigură siguranța pe traseu;

• asigură fotografii pe parcursul evenimentului;

• asigură efectuarea Ședinței tehnice înaintea evenimentului;

Organizatorul este exonerat de răspundere dacă în timpul traseului, participanții se accidentează. Totodată, în condiții meteo nefavorabile, Organizatorul poate decide oprirea/ amânarea/ anularea evenimentului.

 

Responsabilitățile Participantului:

• toți participanții iau parte la aventura CYCLE for FUN – Balcan Special Tour pe proprie răspundere;

• participanții și/sau însoțitorii lor se obligă să prezinte un act de identitate la ridicarea kitului și a validării înscrierii;

• fiecare participant este obligat să urmeze îndrumările coordonatorilor de traseu. În locurile unde aceștia nu sunt, să manifeste prudență și să respecte următoarele reguli:

– la depășire, fiecare participant are datoria să anunțe participantul din față partea pe care îl va depăși;

–  participantul din față, pe poteca îngustă, are obligația să nu-l șicaneze și să-i permită depășirea celui din spate, în cazul în care acesta este mai rapid;

• Participantul care suferă un accident sau orice fel de pagubă materială (alte echipamente) nu poate cere daune morale sau materiale și renunță prin însăși înscrierea la eveniment la orice drept de a solicita despăgubiri ulterioare;

• concurenții trebuie să cunoască Regulamentul și să participe la Ședința tehnică, să considere cu precauție informațiile anunțate de Organizator în Ședința tehnică, când vor fi anunțate detaliile oficiale, chiar dacă acestea nu sunt redactate în prezentul Regulament;

• în cazul constatării unui accident, participanții sunt obligați să îl raporteze coordonatorului de traseu aflat în apropierea lor;

• participanții sunt obligați să respecte regulile de protecție a mediului înconjurător;

• participanții sunt obligați să protejeze/evite eventualii spectatori sau cetățeni ajunși întâmplător pe traseu;

• participanții vor fi alimentați de către membrii staff-ului echipei doar în punctul de alimentare stabilit pe traseu, ce va fi comunicat în Ședința tehnică.

 

13. Condiții ce atrag eliminarea din eveniment

• neparcurgerea traseului împreună cu grupul de participanți;

• comportamentul lipsit de fair play și limbaj trivial față de participanți, organizatori sau spectatori (insultarea, îmbrâncirea cicliștilor, șicanarea etc.);

• abandonarea ambalajelor sau altor deșeuri pe traseu. Acestea pot fi lăsate doar în punctul de alimentare și în zona de Start/Sosire.

 

14. Forță Majoră

În cazul în care organizarea CYCLE for FUN – Balcan Special Tour este împiedicată de evenimente de forță majoră sau de evenimente meteo nefavorabile, Organizatorul își rezervă dreptul de a decide, după caz, amânarea/ oprirea/ prelungirea evenimentului sau modificarea traseului.

Organizatorul își rezervă dreptul de a modifica prezentul Regulament de câte ori este necesar. Aceste posibile schimbări vor fi publicate pe pagina oficială de Internet a proiectului – www.danubeon2wheels.eu.

Prin înscrierea la eveniment, participanții declară că sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal de către Organizator, precum și cu participarea la eveniment, aceasta implică acceptul și consimțământul participanților ca datele lor personale să fie păstrate și prelucrate de Asociația AISSER, în scopul desfășurării evenimentului și a comunicării informațiilor utile, precum și, în timpul și după acesta, în scopul promovării evenimentului și a proiectului „Danube on 2 wheels”, în cadrul căruia se derulează.

___________

CYCLE for FUN – Balcan Special Tour ни провокира да надхвърлим границите си! С това събитие се опитваме да привлечем вниманието върху ежедневната битка, която хората с увреждания водят в живота си, най-вече тревожната и постоянна борба да бъдат приети и да живеят естествено като равноправни хора - като права и шансове с другите членове на обществото.

Balcan Special Tour е предназначен само за хората с физически или умствени увреждания.

С това събитие си поставяме за цел да привлечем вниманието върху бариерите, с които се сблъскват хората с увреждания. Чрез това събитие искаме да сигнализираме, да привлечем вниманието върху интеграцията на хората с увреждания в обществото и техния пълен достъп, и равен, в обществото.

Каним хората с увреждания заедно с родител или личен асистент да участват в приключение на колела, предназначено само за тях, в сърцето на природата, в зоната около Белоградчик - България, където ще им предоставим на разположение велосипеди, адаптирани към нуждите им на придвижване.

Специфичното оборудване, предоставено на разположение на участниците, е изключително и само за хора с увреждания: велосипеди със седалка за хората с увреждания - с придружител (с платформа за количка пред колелото); колела със седалка за хората с увреждания  - колела с ръчно управление (handcycle) – собствено задвижване с помощта на ръцете.

Събитието ще се проведе на дата 23 май, от 10:30 часа, като точното място следва да бъде определено заедно с нашите партньори и след това да бъде известено на широката общественост тук, в раздела за събитието специално отделен на сайта.

Това събитие не е състезание! CYCLE for FUN – Balcan Special Tour е спортно събитие без разходи по наем, предназначено за 10 брой участници.

За повече детайли относно събитието, Ви молим да прочетете ИНФОРМАЦИИ ЗА МАРШРУТА, Официалния регламент и Препоръките.

 

ИНФОРМАЦИИ ЗА МАРШРУТА

 

1. Място и продължителност на събитието

Вид на маршрута: асфалт/он-роуд

Ниво на подготовка: начинаещи

Детайли относно маршрута - https://www.danubeon2wheels.eu/trasee/traseu-belogradchik

Маршрутът CYCLE for FUN – Balcan Special Tour е достъпно за хората с увреждания - двигателни и/или умствени. Препоръчва се на личните асистенти да внимават за хидратиране, храна и подходяща екипировка за метеорологичните условия за всяко лице с увреждания (прочети разделите Официален регламент и Препоръки).

 

Маршрутът ще се проведе по асфалт, в живописна зона. Организаторите ще бъдат постоянно, за цялата продължителност на събитието, по маршрута, заедно с групата участници и ако има участници, нуждаещи се от помощ, ще им бъде указана.

 

Организаторът предоставя на разположение специфичното оборудване, изключително предназначено за хората с увреждания. Оборудването, което ще бъде използвано при събитието е: велосипеди със седалка за хората с увреждания - с придружител (с платформа за количка пред колелото); колела със седалка за хората с увреждания  - колела с ръчно управление (handcycle) – собствено задвижване с помощта на ръцете.

* Броят на оборудванията ще бъде определен кратко време преди събитието, след като бъде изготвена програмата с дейности, които ще се проведат заедно с това събитие, като така участниците ще могат и да се забавляват и да си взаимодействат колкото могат повече време чрез игри и спорт.

За условията, които трябва да бъдат изпълнени, Ви молим да прочетете разделите Препоръки и Официален регламент.

 

ЗАБЕЛЕЖКИ

Детайли относно маршрута ще бъдат поствани през цялото време, докато се приближаваме до датата на събитието. Картата е обща, като трасето ще бъде представено кратко време преди събитието, за да можем да вземем предвид най-точно метеорологичните условия от въпросния ден.

Организаторът си запазва правото да измени всеки един от детайлите и условията, фиксирани в настоящата информация относно маршрута, преди и по време на провеждане на събитието, поради основателни причини като например неблагоприятни метеорологични условия, но не и преди да осведоми записаните участници относно тези промени.

 

2. Условия за участие

Минималната възраст за участие в CYCLE for FUN – Balcan Special Tour е 8 години, като малките участници ще бъдат придружени от родител/настойник през цялата продължителност на събитието.

Забележки:

* Възрастта се изчислява в зависимост от годината на раждане.

Всеки личен асистент поема пълната отговорност за своето здраве и за здравето на придружаващото го лице. Всеки личен асистент трябва да има спортсменско феър-плей поведение през цялата продължителност на събитието.

Участието в това събитие е на ваш собствен риск и отговорност. Като се регистрира и участва в събитието, всеки участник (лице с увреждания или личен асистент) се съгласява, че организаторите и отговорният за събитието персонал, не могат да носят отговорност за злополуки или щети, произтичащи от участието в това събитие. Всеки участник (личен асистент) трябва да подпише Споразумение за участие преди събитието.

 

3. Процесът на записване

Записването става само и единствено он-лайн, като се попълни искането за записване приложено по-долу, до сряда, понеделник, 20 май 2019, 23:59 часа.. ВНИМАНИЕ! Броят участници е ограничен! Само 10 лица с увреждания заедно с техните родители/лични асистенти могат да участват в приключението CYCLE for FUN – Вalcan Special Tour!

В деня на събитието НЕ се правят записвания. Ако поради основателна причина дадено записано он-лайн за събитието лице, желае да анулира записването си или да преотстъпи мястото си, може да направи това с имейл, изпратен на адрес office@aisser.ro.

 

4. Използване на оборудване на Организатора

Записаните за участие лица ще използват безплатно оборудване на Организатора, доколкото се простират наличностите за даденото събитие, като оборудването ще бъде раздавано по реда на записване и на принципа - "Първи дошъл, първи обслужен". Предаването на оборудването ще се извърши на мястото на срещата, който ще бъде определен кратко време преди събитието и обявен тук, със забележката, че родителите/личните асистенти поемат отговорността да се грижи и да предаде оборудването в първоначалното състояние, в което го е получил. След приключване на събитието, цялото оборудване ще бъде предадено в точката на срещата, определена от Организатора във въпросния ден.

За това събитие Организаторът предоставя на разположение специфичното оборудване, изключително предназначено за хората с увреждания. Оборудването, което ще бъде използвано при събитието е: велосипеди със седалка за хората с увреждания - с придружител (с платформа за количка пред колелото); колела със седалка за хората с увреждания  - колела с ръчно управление (handcycle) – собствено задвижване с помощта на ръцете.

 

5. Получаване на комплектите за участие

Комплектът за участие се дава безплатно, до изчерпване на наличните промоционални количества, предвидени за въпросното събитие. Комплектът съдържа: раница тип мешка, тениска, шапка, ключодържател и памет USB 64 gb, тефтер и химикал. Общо ще бъдат дадени 10 комплекта.

Комплектът за участие ще бъде взет в деня на събитието, срещу представяне на лична карта на родителя / личния асистент. При получаване на комплектите ще бъде подписана Обща декларация на собствена отговорност (предварително изготвен формуляр), който може да бъде разпечатан от сайта или може да се попълни на място.

 

ОФИЦИАЛЕН РЕГЛАМЕНТ

 

1. Организатор на събитието CYCLE for FUN – Balcan Special Tour

Асоциация АИССЕР Кълъраш, със седалище на бул. Републичии № 50В, ЕИК: 29257763

Организаторът си запазва правото да измени всяко условие, фиксирано в настоящия Регламент, преди и по време на провеждане на събитието, поради основателни причини, но не и преди да осведоми публиката относно тези промени.

 

 

2. Място и продължителност на събитието

CYCLE for FUN – Balcan Special Tour е велосипедно събитие, предназначено изключително за хората с увреждания, придружени от родители/настойници/лични асистенти, сред чудесна природа, което ще се проведе четвъртък, 23 май. Точното място на срещата ще бъде определено заедно с нашите партньори и след това ще бъде сведено до знанието на широката публика тук, в раздела по събитието, създаден на сайта.

Събитието започва в 10:30 часа от мястото на срещата, което ще бъде известено в най-скоро време. Очакваме участниците в началната точка за среща от 09:30 часа до 10:30 часа. Всяко лице, което пристигне при точката на срещата след 10:30 няма да може да участва в събитието CYCLE for FUN – Balcan Special Tour.

 

3. Условия за участие

Минималната възраст за участие в CYCLE for FUN – Balcan Special Tour е 8 години, като малките участници ще бъдат придружени от родител/настойник през цялата продължителност на събитието.

Забележки:

* Възрастта се изчислява в зависимост от годината на раждане.

Всеки родител/личен асистент поема пълната отговорност за своето здраве и за здравето на придружаващото го лице. Всеки родител/личен асистент трябва да има спортсменско феър-плей поведение през цялата продължителност на събитието.

Участието в това събитие е на ваш собствен риск и отговорност. Като се регистрира и участва в събитието, всеки (лице с увреждания или родител/ личен асистент) се съгласява, че организаторите и отговорният за събитието персонал, не могат да носят отговорност за злополуки или щети, произтичащи от участието в това събитие. Всеки родител (личен асистент) трябва да подпише Споразумение за участие преди събитието.

 

4. Задължителна екипировка

• Ще бъде допускано само оборудването, предоставено на разположение на участниците, дадено от Организатора ексклузивно за това събитие;

• При дефект или спиране, участникът и/или асистираното лице е/са задължено/и да освободят маршрута, за да избегнат наранявания и да се реши проблемът на безопасно място, като са подпомогнати от представител на организатора. През продължителността на събитието, на участниците ще се предостави оборудване, за безопасност и техническо, за ремонт на велосипедите, ако става дума за малък дефект, който не отнема много време за решаване;

• Оборудването на Организатора ще може да се използва само и единствено за срока и продължителността на събитието, като ще бъде връчено при точката на среща, като следва преди старта да се изпита даденото оборудване и да се направят необходимите настройки, само в присъствие на представител на Организатора, в рамките на техническата среща..

 

5. Използване на оборудване на Организатора

Записаните за участие лица ще използват безплатно оборудване на Организатора, доколкото се простират наличностите за даденото събитие, като оборудването ще бъде раздавано по реда на записване и на принципа - "Първи дошъл, първи обслужен". Предаването на оборудването ще се извърши на мястото на срещата, със забележката, че родителите/личните асистенти поемат отговорността да се грижи и да предаде оборудването в първоначалното състояние, в което го е получил. След приключване на събитието, цялото оборудване ще бъде предадено в точката на срещата, определена от Организатора във въпросния ден.

 

6. Препоръки

• Бутилки с вода (за предпочитане да бъдат фиксирани и да бъдат под ръка), или раница с включен комплект за хидратиране;

• Слънчеви очила (ако е приложимо);

• Оборудване, специфично за извършваните дейности;

• Мобилен телефон.

 

7. Процесът на записване

Записването става само и единствено он-лайн, като се попълни искането за записване до понеделник, 20 май 2019, 23:59 часа.. ВНИМАНИЕ! Броят участници е ограничен! По проекта „Danube on 2 wheels”, само 10 лица с увреждания, придружени от родители или лични асистенти могат да участват в приключението CYCLE for FUN – Balcan Special Tour, така че хич не му мисли, ами се запиши колкото можеш по-рано!

В деня на събитието НЕ се правят записвания. Ако поради основателна причина дадено записано он-лайн за събитието лице, желае да анулира записването си или да преотстъпи мястото си, може да направи това с имейл, изпратен на адрес office@aisser.ro.

Няма такси за записване! Участието в събитието е БЕЗПЛАТНО!

 

8. Получаване на комплектите за участие

Комплектът за участие се дава безплатно, до изчерпване на наличните промоционални количества, предвидени за въпросното събитие. Комплектът съдържа: раница тип мешка, тениска, шапка, ключодържател и памет USB 64 gb, тефтер и химикал. Общо ще бъдат дадени 10 комплекта.

Комплектът за участие ще бъде взет в деня на събитието, срещу представяне на лична карта. При получаване на комплектите ще бъде подписана Обща декларация на собствена отговорност (предварително изготвен формуляр), който може да бъде разпечатан от сайта или може да се попълни на място.

 

 

9. Маршрут

Точката и часът на срещата с участниците: точното място ще бъде определено заедно с нашите партньори и възможно най-скоро ще бъде известено на широката общественост тук, в раздела на събитието, създаден на сайта. Началният час е 10:30 часа, когато ще се проведе Техническа среща преди Старта.

Маршрутът се препоръчва само за хората с увреждания и техните придружители (родители, настойници, лични асистенти), като степента на трудност е за начинаещи!

 

10. Координатори на маршрута

Организаторите ще бъдат постоянно и през цялото събитие заедно с участниците по маршрута, в лицето на координаторите на маршрута и аниматорите.

 

11. Техническа среща

Преди СТАРТА ще се организира техническа среща, за да се дадат на участниците детайли относно маршрута, организацията, точка за хидратация / хранене, както и регламент на събитието. Ведно с това, по този повод ще се проведе и инструктаж за използване оборудването на Организаторите, ще бъдат тествани велосипедите, ще се настроят индивидуално съгласно нуждите на всеки отделен участник.

 

12. Отговорности

Отговорности на Организатора:

• осигурява комплект за участие;

• осигурява маршрута, чрез присъствие на своите представители през цялата продължителност на маршрута. Ще има координатори по трасето, които постоянно ще стоят заедно с групата участници.

• осигурява точката за рехидратация/хранене/проверка на оборудването;

• осигурява безопасността по маршрута;

• осигурява фото снимки по време на събитието;

• осигурява провеждане на техническата среща преди събитието;

Организаторът е освободен от отговорност ако по време на маршрута участниците претърпят инцидент. Ведно с това, при неблагоприятни метеорологични условия, Организаторът може да реши да спре / отложи  /анулира събитието.

 

Отговорности на Участника:

• всички участници участват в приключението CYCLE for FUN – Balcan Special Tour на собствена отговорност;

• участниците и/или техните придружители се задължават да представят документ за самоличност при получаване на комплекта и при валидиране на записването;

• всеки участник се задължава да следва напътствията на координаторите за маршрута. На местата, на които същите ги няма, да прояви внимание и предпазливост, да спазва следните правила:

- при задминаване на всеки участник има задължението да уведоми предния участник относно страната, от която ще го задмине;

- участникът от пред, движещ се по тясна пътека, има задължението да не шиканира задния и да му позволи да го задмине, ако последният е по-бърз.

• Участникът, който претърпи инцидент или всякакъв вид материална загуба или щета (друго оборудване), не може да иска обезщетение морално или материално и се отказва чрез самия акт на записването си за участие в събитието, от всякакво право да иска последващи обезщетения;

• конкурентите трябва да познават Регламента и да участват в Техническото заседание, да прочетат внимателно информациите, изнесени от организаторите при техническата среща, когато ще бъдат изнесени официални детайли, дори и същите да не са включени в настоящия Регламент;

• ако бъде установено настъпване на инцидент, участниците се задължават да докладват относно същия на координатора по трасето, намиращ се най-близо до тях;

• участниците се задължават да спазват правилата за защита на околната среда;

• участниците се задължават за пазят / избягват евентуалните наблюдатели или граждани, намиращи се случайно на трасето;

• участниците ще бъдат хранени от членовете на екипа само на точката за хранене, установена и разположена по маршрута, който ще бъде известен в техническата среща.

 

13. Условия, водещи до елиминиране от събитието

• неизминаването на маршрута заедно с групата участници;

• поведението без спортсменство и феърплей, както и тривиален говор с участниците, организаторите или наблюдателите (обиди, спречквания между колоездачите, шиканиране и т.н.);

• изоставяне на опаковки или изхвърляне на боклуци и отпадъци по маршрута. Те могат да бъдат оставени и изхвърлени само на мястото за хранене и в точката на старт/финиш.

 

14. ФОРСМАЖОРНИ ОБСТОЯТЕЛСТВА

Ако организирането на CYCLE for FUN – Balcan Special Tourе възпрепятствано от форсмажорни обстоятелства или неблагоприятни метеорологични условия, Организаторът си запазва правото да реши, както е приложимо, отлагане/спиране/продължаване на събитието или промяна на маршрута.

Организаторът си запазва правото да промени настоящия Регламент колкото пъти бъде необходимо. Тези възможни промени ще бъдат публикувани на официалната интернет страница на проекта - www.danubeon2wheels.eu.

 

Записвайки се за участие в събитието, участниците заявяват, че са съгласни с обработване на техните лични данни от Организатора, както и с участието си в събитието, като същото включва приемане и съгласие на участниците, че техните лични данни ще бъдат съхранени и обработени от Асоциация АИССЕР, с цел провеждане на събитието и изпращане на полезните информации, както и по време и след събитието, за промоциране на събитието и на проекта „Danube on 2 wheels”, по който се провежда събитието.

Inscrie-te

Asociația AISSER Călărași colectează date cu caracter personal în vederea înscrierii tale la evenimentul CYCLE for FUN . Datele necesare înscrierii sunt păstrate 2 luni de la data finalizării evenimentului. Datele colectate sunt: nume, prenume, telefon, adresa de mail.

Ai o intrebare ?

Harta traseu

UE RO GOV INTERREG