Traseu Belogradchik

Belogradchik
Incepatori
  • Nivel – începători
  • Total urcare verticală –  ...m
  • Durată – 1-2  zile
  • Distanță – ... km
  • Suprafață – ....
  • Tip bicicletă – cursieră

           

Obiective turistice din zonă

Fortăreața Belogradchik, Belogradchik

Cetatea Belogradchik (întâlnită și sub denumirea de Kaleto) este situată la sud-vest de orașul Belogradchik, lângă faimoasele stânci Belogradchik.

            A fost construită printre stâncile de piatră când a fost înființat statul bulgar. Era natural inaccesibilă, pentru că cele două laturi erau înconjurate de pietre și astfel au fost construiți doar doi pereți.

            Ulterior, cuceritorii otomani au extins fortăreața. În 1850, cetatea a jucat un rol negativ în Revolta din Belogradchik. După ce rebeli au fost zdrobiți, unii dintre cei mai proeminenți oameni ai orașului au fost scoși din cetate printr-un tunel și au fost decapitați. În același loc al execuției a fost construit un monument în memoria acelor oameni.

Cetatea a fost folosită ultima dată în timpul războiului sârbo-bulgar din 1885.

În zilele noastre, cetatea a fost restaurată și organizată ca muzeu în aer liber.

 

Zona „Planinița, Burgas”, din apropiere de Belogradchik

Zona "Planina Burgas" include un deal la marginea satului, și o parte din rocile Belogradchik pe care este construit turnul televiziunii. 

            În bolovanii de gresie roșie și albă vechi de milioane de ani, se văd sute de pietre pline de piese de metal ruginite care par că fortifică stânca. Evident că metalele sunt de natură technogenică. Metalul creează impresia că s-a dizolvat printre stânci în timpul interacțiunilor lor atunci când metalul era fluid, pentru ca apoi să se întărească prea repede. Găurile sunt adânci. Unele au o adâncime mai adâncă de câțiva metri. Aparte sunt două găuri vizibile apărute în stâncă prin care se poate vedea ca printr-un telescop. Există și plăci metalice, de acum 20-30 de ani, precum cele realizate în fabricile de azi.

            Teste realizate pe mostre au arătat existența unui conținut de 80-90% fier. Fier vechi de zeci de milioane de ani, poate un produs al unei civilizații umane necunoscute. Atlantida? Sau poate înainte de Atlantida? Fier unic conservat prin oxidare și proprietăți magnetice - în apropierea unui magnet, fragmentele se lipesc de magnet - și asta în ciuda faptului că probabil în ultimii 1-2 milioane de ani a fost expus la vreme rea. Nu exagerăm deloc atunci când spunem că studierea fenomenului de la "Planina Burgas" poate conduce la descoperirea de noi tehnologii pentru producția, prelucrarea și aplicațiile industriale ale acestui material; "Se presupune" că a fost folosit de omul modern în forma sa simplă acum 3.200 de ani.

            "Kozarnika", "Măgura" și "Planinița, Burgas" - trei monumente fenomenale de importanță mondială, toate sub același capriciu al naturii, aproape în același loc în nord-vestul Bulgariei. Aceste fenomene pot schimba viziunea științifică dominantă în acest moment asupra originii pământului, originii vieții și evoluției omului.

UE RO GOV INTERREG