CYCLE for FUN – Bugeac Tour

Lacul Bugeac    30 May 2019
CYCLE for FUN – Bugeac Tour

CYCLE for FUN – Bugeac Tour este un traseu cicloturistic pe dealurile dobrogene, prin care te invităm să evadăm din cotidian. Traseul este pe asfalt, printre așezări rurale, podgorii de vin, dealuri pline de maci și de verde crud, cât vezi cu ochii.

Vă așteptăm într-un cadru natural unic să străbatem traseul la sud de Dunăre, de la Ostrov spre lacul Bugeac (Gârliţa), să dăm ocolul limanului fluviatil, care prezintă un mare luciu de apă, de circa 1.400 hectare.

Lacul Bugeac a fost declarat arie protejată prin HG 2151 din 2004. Aici ne vom lua doza de energie pură din Situl Natura 2000 - Pădurea Esechioi – Lacul Bugeac, extins pe 2.966 hectare, care cuprinde întregul lac Bugeac, până la Dunăre, şi pădurea Esechioi, aflată la sud-vestul lacului, situl ajungând până la graniţa cu Bulgaria.

Startul aventurii pe 2 roți se va da la ora 10:30, din parcarea restaurantului La Sălcii, începând cu ședința tehnică, urmând apoi STARTUL pedalării pe coline, spre lacul Bugeac.

Acest eveniment nu este o competiție! CYCLE for FUN – Bugeac Tour este un eveniment sportiv fără costuri de înscriere, destinat unui număr limitat de participanți.

Lasă cazarea și masa în grija noastră, tu dă sfoară-n țară, ia-ți gașca de prieteni și înregistrați-vă cât mai curând să prindeți locuri! 

Ps. Anunță-ne dacă ai nevoie de biclă! S-ar putea să mai prinzi vreuna nou-nouță, pe care să o folosești doar tu în acele zile. Da, desigur gratuit! 

Atenție! Cazarea este oferită participanților cu domiciliul la o distanță de minim 50 km față de Călărași. Pentru informații suplimentare contactați-ne la office@aisser.ro.

Pentru mai multe detalii despre eveniment vă rugăm să citiți INFORMAȚII TRASEU, Regulamentul oficial și Recomandări.

 

INFORMAȚII TRASEU

1. Locul și durata desfășurării evenimentului

Locație: trecerea cu bacul  Chiciu – Ostrov – Mănăstirea Dervent – Galița – Gârlița – Esechioi.

Tip traseu: asfalt/ on-road

Nivel pregătire: mediu și avansat

Detalii despre traseu - https://www.danubeon2wheels.eu/trasee/traseu-ostrov-manastirea-dervent

Traseul CYCLE for FUN – Bugeac Tour este accesibil aproape pentru oricine, dar se recomandă antrenament înainte – cel puțin trei ieșiri mai lungi on-road (drum asfaltat, pământ etc.). De asemenea se recomandă o mai mare grijă înaintea zilei evenimentului în hidratare, alimentație, iar în ziua evenimentului, echiparea minimă a cicliștilor (citește secțiunile Regulamentul oficial și Recomandări).

Traseul de ciclism străbate dealurile Dobrogei, într-un cadru natural, pe șosea și, alocuri, pe teren bătătorit. Organizatorii vor fi în permanență, pe toată durata evenimentului, pe traseu, alături de grupul de participanți, prin coordonatorii de traseu, alături de grupul de cicliști, urmând de asemenea ca o mașină a organizatorilor să fie în prezența acestuia, pentru orice eventualitate, în caz că există participanți care au nevoie de asistență.

În limita stocului disponibil, Organizatorul poate pune la dispoziția participanților biciclete de tip cursiere. Pentru a solicita un echipament, vă rugăm bifați în cererea de înscriere dacă dețineți sau nu bicicletă adaptată pentru trasee de șosea.

Prin organizarea acestui eveniment se doreşte:

– încurajarea unui mod de viață sănătos prin practicarea sportului în aer liber, fiind un eveniment care aduce la un loc amatori și profesioniști în diferite categorii;

– promovarea traseului și a ariei naturale a Dobrogei, zonă turistică de o frumusețe aparte, care are un potențial cicloturistic extraordinar, fiind o regiune bogată atât în vestigii naturale, cât și cultural-istorice;

– promovarea utilizării bicicletei în detrimentul mașinii, pentru a reduce gradul de poluare în această zonă.

Pentru condițiile ce trebuie îndeplinite vă rugăm să citiți secțiunile Recomandări și Regulamentul oficial de pe site.

 

OBSERVAȚII

Detalii despre traseu vor fi postate pe măsură ce ne apropiem de data evenimentului. Harta este cu caracter general, urmând să prezentăm traseul înainte de eveniment, în ziua evenimentului, la ședința tehnică, ce va avea loc în parcarea restaurantului La Sălcii, pentru a cunoaște cât mai exact condițiile meteo din ziua respectivă.

Organizatorul își rezervă dreptul de a modifica oricare din detaliile și condiţiile stabilite prin prezenta informare despre traseu, înaintea și în perioada desfășurării evenimentului, din motive întemeiate, precum condiții meteo nefavorabile, dar nu înainte de a anunţa persoanele înscrise despre aceste modificări.

 

2. Condiții de participare

Vârsta minimă pentru participarea la CYCLE for FUN – Bugeac Tour este de 18 ani, cu excepția minorilor însoțiți de un părinte/tutore pe toată durata traseului.

Mențiuni:

* Vârsta se calculează în funcție de anul nașterii.

Fiecare participant își asumă întreaga responsabilitate pentru starea lui de sănătate. Orice participant trebuie să dea dovadă de fair play pe toată durata evenimentului.

 

3. Echipament obligatoriu

• Casca de ciclism este OBLIGATORIE pentru toți participanții pe parcursul traseului;

• Cei care vor veni cu echipament propriu trebuie să își doteze bicicletele cu elementele de semnalizare obligatorii, conform legislației în vigoare. Detalii despre regulamentul rutier destinat exclusiv cicliștilor care folosesc drumurile publice aflați aici - https://www.danubeon2wheels.eu/static/informatii-utile.

• Cei care vor veni cu echipament propriu vor putea participa numai cu bicicletele de șosea, în stare bună de funcţionare;

• Bicicletele personale folosite trebuie propulsate doar prin forța umană;

• Participanții pot repara sau înlocui orice piesă cu excepția cadrului. Schimbarea bicicletei nu este permisă, participanții trebuie să termine traseul cu același cadru;

• În cazul unei pene, a unor defecțiuni sau a unei opriri, ciclistul este obligat să elibereze traseul pentru a evita accidentările și să rezolve problema într-un loc sigur, fiind sprijinit de organizatori, doar dacă aceasta este minoră și de scurtă durată. Pe parcursul evenimentului va fi pus la dispoziția pariticipanților echipament de siguranță și tehnic pentru repararea bicicletelor, cu mențiunea că doar defecțiunile minore vor fi operate pe traseu.

• Cei care au optat pentru a primi o bicicletă de șosea din partea Organizatorului, pentru a o utiliza exclusiv doar pe durata evenimentului, vor primi echipamentul la punctul de întâlnire - parcarea restaurantului La Sălcii. Înaintea startului, toți participanții vor testa bicicleta alocată și se vor face setările necesare, cu sprijinul unui reprezentant al Organizatorului, la Ședința tehnică.

 

4. Recomandări

• Bidoane cu apă (de preferat să fie fixate la îndemână în suportul/suporții de la bicicletă) sau rucsac ce este prevăzut cu kit de hidratare;

• Ochelari ciclism (după caz, în funcție de vremea din ziua evenimentului);

• Mănușile de ciclism și pantalonii cu bazon fac parte din echipamentul recomandat;

• Telefon mobil protejat de umezeală, păstrat într-o husă/pungă;

• Participanții ar trebui să aibă cel puțin 3 ieșiri de antrenament înainte, de preferat pe teren similar cu cel străbătut pe traseul Bugeac Tour;

• Nu este recomandată folosirea de către participanți a sistemelor radio sau alte comunicații electronice (Ex: iPod, walkman, mp3 player etc.). Vă recomandăm conectarea cu natura;

• Participanții ar trebui să aibă minim un nivel mediu de pregătire, traseul nefiind destinat începătorilor.

 

5. Procesul de înscriere

Înscrierea este exclusiv online, prin completarea cererii de înscriere de mai jos, până luni, 27 mai 2019, ora 23:59. Atenție! Numărul de participanți este limitat! Doar 30 de participanți pot lua parte la aventura pe 2 roți, așadar nu sta pe gânduri, înscrie-te cât mai curând!

În ziua evenimentului NU se mai fac înscrieri. Dacă dintr-un motiv întemeiat, persoana înscrisă online doreşte să îşi anuleze înscrierea sau să cedeze altcuiva locul, poate face acest lucru printr-un e-mail trimis la adresa: office@aisser.ro.

 

6. Utilizarea echipamentului Organizatorului – biciclete de șosea (cursiere)

Cei care nu dețin bicicletă pot opta pentru utilizarea, cu titlu gratuit, a echipamentului Organizatorului, în limita stocului disponibil pentru eveniment, acesta urmând a fi dat în ordinea cererilor de înscriere – „Primul venit, primul servit”. Predarea echipamentului va fi realizată la punctul de întâlnire din parcarea Hotelului Perla (CSM Călărași). Echipamentele vor fi predate doar participanților care își asumă responsabilitatea de a avea grijă să returneze echipamentul în starea inițială cum i-a fost atribuit. După finalizarea evenimentului, toate bicicletele vor fi predate la punctul de întâlnire stabilit de Organizator în ziua respectivă.

 

7. Ridicarea kiturilor de participare

Kitul de participare va fi oferit gratuit, în limita stocului de promoționale disponibil, alocat pentru acest eveniment. Kitul conține: rucsac, tricou, șapcă, breloc, stick USB 64 gb, agendă și pix. În total vor fi acordate 30 de kituri.

Kitul de participare va fi ridicat în ziua evenimentului, pe baza actului de identitate. La ridicarea kiturilor se semnează Declarația pe propria răspundere Generală (formular prestabilit), ce se poate imprima de pe site sau se poate completa la fața locului.

Link Declarație - https://www.danubeon2wheels.eu/Declara%C8%9Bia-pe-propria-r%C4%83spundere-Bugeac-Tour-RO.pdf

 

Regulamentul oficial

1. Organizatorul evenimentului CYCLE for FUN – Bugeac Tour

Asociația AISSER Călărași, cu sediul în B-dul Republicii, nr. 50B, CUI: 29257763

Organizatorul își rezervă dreptul de a modifica oricare din condiţiile stabilite în prezentul Regulament, înainte și în perioada desfășurării evenimentului, din motive întemeiate, dar nu înainte de a anunţa publicul despre aceste modificări.

 

2. Locul și durata desfășurării evenimentului

CYCLE for FUN – Bugeac Tour este un eveniment de ciclism on-road, într-un cadru natural deosebit, ce se va desfășura joi, 30 mai, pe dealurile Dobrogei, pe malul brațului vechi al Dunării. Evenimentul va începe la ora 10:30. Participanții vor fi așteptați la punctul de întâlnire - parcarea restaurantului La Sălcii, începând cu ora 9:30 până la 10:30. Orice persoană care va ajunge la punctul de întâlnire după ora 10:30 nu va mai putea participa la evenimentul CYCLE for FUN – Bugeac Tour.

 

3. Condiții de participare

Participanții cu varsta mai mică de 18 ani vor prezenta în ziua ridicării kitului de participant Declarația de propria răspundere pentru minori (cu excepția celor însoțiți de un părinte/tutore). Cei cu vârsta de peste 18 ani, în momentul ridicării kitului, trebuie să semneze Declarația pe proprie răspundere la fața locului și să prezinte un act de identitate valabil la data evenimentului.

Fiecare participant își asumă întreaga responsabilitate pentru starea lui de sănătate. De asemenea, toți participanții trebuie să dea dovadă de fair play pe parcursul evenimentului.

Link Declarație pe propria răspundere https://www.danubeon2wheels.eu/Declara%C8%9Bia-pe-propria-r%C4%83spundere-Bugeac-Tour-RO.pdf

 

4. Echipament obligatoriu

• Casca de ciclism este OBLIGATORIE pe toată durata traseului;

• Vor fi permise numai bicicletele de șosea, în stare bună de funcţionare;

• Bicicletele personale folosite trebuie propulsate doar prin forța umană;

• Cei care vor veni cu echipament propriu trebuie să își doteze bicicletele cu elementele de semnalizare obligatorii, conform legislației în vigoare. Detalii despre regulamentul rutier destinat exclusiv cicliștilor care folosesc drumurile publice aflați aici - https://www.danubeon2wheels.eu/static/informatii-utile.

• Participanții pot repara sau înlocui orice piesă cu excepția cadrului. Schimbarea bicicletei nu este permisă, participanții trebuie să parcurgă tot traseul cu același cadru;

• În cazul unei pene, a unor defecțiuni minore sau a unei opriri, participantul este obligat să elibereze traseul pentru a evita accidentările și să rezolve problema într-un loc sigur, fiind asistat de un reprezentant al Organizatorului, doar dacă aceasta este minoră și de scurtă durată. Pe parcursul evenimentului va fi pus la dispoziția pariticipanților echipament de siguranță și tehnic pentru repararea bicicletelor, cu aceeași mențiune că vor fi rezolvate doar defecțiunile minore;

• Cei care au optat pentru a primi o bicicletă de șosea din partea Organizatorului, pentru a o utiliza exclusiv doar pe durata evenimentului, vor primi echipamentul la punctul de întâlnire, urmând ca înaintea startului să testeze bicicleta alocată și să facă setările necesare doar în prezența unui reprezentant al Organizatorului, la ședința tehnică.

 

5. Utilizarea echipamentului Organizatorului – biciclete de șosea

Cei care nu dețin bicicletă pot opta pentru utilizarea, cu titlu gratuit, a echipamentului Organizatorului, în limita stocului disponibil pentru eveniment, acesta urmând a fi dat în ordinea cererilor de înscriere – „Primul venit, primul servit”. Predarea echipamentului va fi realizată la punctul de întâlnire stabilit de Organizator, cu mențiunea că participantul trebuie să își asume responsabilitatea de a avea grijă să predea echipamentul în starea inițială, cum i-a fost atribuit. După finalizarea evenimentului, toate bicicletele vor fi predate la punctul de întâlnire stabilit de Organizator în ziua respectivă.

 

6. Recomandări

• Bidoane cu apă (de preferat să fie fixate la îndemână în suportul/suporții de la bicicletă) sau rucsac cu kit de hidratare inclus;

• Ochelari ciclism (după caz, în funcție de vremea din ziua respectivă);

• Mănușile de ciclism și pantalonii cu bazon fac parte din echipamentul recomandat;

• Telefon mobil.

 

7. Procesul de înscriere

Înscrierierile online sunt deschise până luni, 27 mai 2019, ora 23:59. Persoanele interesate să participe trebuie să completeze cererea de înscriere. La aventura pe dealurile Dobrogei vor lua parte primele 30 de persoane înscrise, principiul ales fiind „Primul venit, primul servit”, în limita locurilor disponibile.

La evenimentul CYCLE for FUN – Bugeac Tour poate participa un număr total de maxim 30 de persoane, conform proiectului „Danube on 2 wheels”.

Nu există taxe de înscriere! Participarea la eveniment este GRATUITĂ!

 

8. Ridicarea kiturilor de participare

Kitul de participare va fi oferit gratuit, în limita stocului de promoționale disponibil, alocat pentru acest eveniment. Kitul conține: rucsac, tricou, șapcă, breloc, stick USB 64 gb, agendă și pix. În total vor fi acordate 30 de kituri.

Kitul de participare va fi ridicat în ziua evenimentului, pe baza actului de identitate. La ridicarea kiturilor se semnează Declarația pe propria răspundere Generală (formular prestabilit), ce se poate imprima de pe site sau se poate completa la fața locului.

Link Declarație - https://www.danubeon2wheels.eu/Declara%C8%9Bia-pe-propria-r%C4%83spundere-Bugeac-Tour-RO.pdf

 

9. Traseu

Punct și orar de întâlnire cu participanții: parcarea restaurantului La Sălcii, ora 10:30, când va începe ședința tehnică, urmată fiind de Startul pe 2 roți pe traseul stabilit.

Traseul este recomandat doar cicliștilor bine pregătiți, gradul de dificultate fiind mediu - avansat!

 

10. Coordonatori de traseu

Organizatorul vor fi în permanență, pe toată durata evenimentului, pe traseu, alături de grupul de participanți, prin coordonatorii de traseu, urmând de asemenea ca o mașină a Organizatorului să fie în prezența acestuia, pentru a asigura asistență, în măsura în care există participanți care solicită transport.

 

11. Ședința tehnică

Înaintea STARTULUI se va organiza ședința tehnică pentru a oferi detalii participanților despre traseu, organizare, punctul de hidratare/alimentare (zona de camping), precum și regulamentul evenimentului. Totodată, cu această ocazie se va face un instructaj persoanelor care au optat pentru utilizarea bicicletelor Organizatorului, se vor testa și se vor pregăti individual, în conformitate cu nevoile fiecărui participant în parte.

 

12. Resposabilități

Responsabilitățile Organizatorului:

• asigură kitul de participare pentru cicliști (în limita stocului disponibil);

• asigură traseul, prin prezența reprezentanților săi pe toată durata evenimentului. Vor exista coordonatori de traseu, care vor sta în permanență alături de grupul de cicliști. Totodată, pentru a asigura asistență pe parcursul traseului, o mașină a Organizatorului va fi în spatele grupului de cicliști pe toată durata traseului;

• asigură punctul de camping (rehidratare/alimentare/verificare echipamente);

• asigură produse promoționale pentru participanți;

• asigură siguranța pe traseu;

• asigură imagini foto/video pe parcursul evenimentului;

• asigură efectuarea ședinței tehnice înaintea evenimentului;

• Organizatorul este exonerat de răspundere dacă în timpul traseului, participanții se accidentează;

• în condiții meteo nefavorabile, Organizatorul poate decide oprirea/ amânarea/ anularea evenimentului.

Responsabilitățile Participantului:

• toți participanții iau parte la aventura pe 2 roți pe proprie răspundere;

• participanții se obligă să prezinte un act de identitate la ridicarea kitului și a validării înscrierii;

• fiecare participant este obligat să urmeze îndrumările coordonatorilor de traseu. În locurile unde aceștia nu sunt, să manifeste prudență și să nu scurteze traseul, să respecte următoarele reguli:

– la depășire, fiecare participant are datoria să anunțe ciclistul din față partea pe care îl va depăși;

–  ciclistul din față, pe poteca îngustă, are obligația să nu-l șicaneze și să-i permită depășirea celui din spate, în cazul în care acesta este mai rapid;

• ciclistul care suferă un accident sau orice fel de pagubă materială (bicicletă, alte echipamente), nu poate cere daune morale sau materiale și renunță prin însăși înscrierea la eveniment la orice drept de a solicita despăgubiri ulterioare;

• participanții trebuie să cunoască Regulamentul și să ia parte la Ședința tehnică, să considere cu precauție informațiile oferite de Organizator în ședința tehnică, când vor fi anunțate detaliile oficiale, chiar dacă acestea nu sunt redactate în prezentul Regulament;

• în cazul constatării unui accident, participanții sunt obligați să îl raporteze coordonatorului de traseu aflat în apropierea lor;

• cicliștii sunt obligați să respecte regulile de protecție a mediului înconjurător;

• participanții sunt obligați să circule cu prudență, să sporească atenția ori de câte ori sunt în preajma altui vehicul și să protejeze/ evite eventualii spectatori sau cetățeni aflați pe traseu;

• participanții vor fi alimentați de către membrii staff-ului echipei doar în punctul de alimentare stabilit pe traseu.

 

13. Condiții ce atrag eliminarea din eveniment

• neparcurgerea traseului împreună cu grupul de participanți;

• nefolosirea căștii de protecție pe timpul traseului;

• comportamentul lipsit de fair play și limbaj trivial față de participanți, organizatori sau spectatori (insultarea, îmbrâncirea cicliștilor, șicanarea etc.);

• folosirea ajutoarelor din afara traseului (folosirea autovehiculelor sau a motocicletelor etc., alte vehicule decât cel ale Organizatorului);

• schimbarea bicicletei în timpul traseului;

• abandonarea ambalajelor sau altor deșeuri pe traseu; acestea pot fi lăsate doar în punctul de alimentare și în zona de Start/Sosire.

 

14. Forță Majoră

În cazul în care organizarea este împiedicată de evenimente de forță majoră sau de evenimente meteo nefavorabile, Organizatorul își rezervă dreptul de a decide, după caz, amânarea/ oprirea/ prelungirea evenimentului sau modificarea traseului.

Organizatorul își rezervă dreptul de a modifica prezentul Regulament de câte ori este necesar. Aceste posibile schimbări vor fi publicate pe pagina oficială de Internet a proiectului – www.danubeon2wheels.eu, la secțiunea dedicată exclusiv acestui eveniment de ciclism.

Prin înscrierea la eveniment, participanții declară că sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal de către Organizator, precum și cu prezența la eveniment, aceasta implică acceptul și consimțământul lor ca datele personale să fie păstrate și prelucrate de Asociația AISSER, în scopul desfășurării evenimentului și a comunicării informațiilor utile, precum și, în timpul și după acesta, în scopul promovării evenimentului și a proiectului „Danube on 2 wheels”, în cadrul căruia se derulează.

________

CYCLE for FUN – Bugeac Tour е велосипеден маршрут сред добруджанските хълмове, сред които те каним да избягаме заедно от ежедневието. Маршрутът се вие по асфалт, сред села, лозови масиви, хълмове обсипани с нацъфтели макове и прясното зелено на ранното лято, до където стига погледа.

Очакваме Ви в уникална природна картина, за да изминем маршрута на юг от Дунав, от Остров до езерото Буджак (Гърлица), да обиколим лимана на езерото, представляващ голямо водно огледало от около 1400 хектара.

Езерото Буджак е обявен за защитена зона съгласно Правителствена разпоредба 2151 от 2004 година. Тук ще вземем дозата си чиста енергия от природата и мястото по Натура 2000 - гората Есекьой - Езерото Буджак, разпростиращо се на 2 966 хектара, обхващащи цялото езеро Буджак, до Дунав, и гората Есекьой, разположена в югозападната част на езерото, като мястото стига до границата с България.

Началото на приключението на 2 колела ще се даде в 10:30 часа, като ще започне с техническото заседание, след това ще е СТАРТЪТ на карането сред хълмовете, към езерото Буджак.

Това събитие не е състезание! CYCLE for FUN – Bugeac Tour е спортно събитие без разходи по наем, предназначено за ограничен брой участници.

Остави ние да се погрижим за изхранването и настаняването, ти избягай от града, вземи си компанията приятели и се запишете по-бързо, за да хванете места!

Ps. Кажи ни ако имаш нужда от колело! Може да хванеш някое ново-новинко колело, което да използваш само ти тези дни 😉 Да, естествено, безплатно!

ВНИМАНИЕ! Настаняването се предлага за участници, живущи на разстояние най-малко 50 км от Кълъраш. За допълнителни информации, свържете се с нас на office@aisser.ro.

За повече детайли относно събитието, Ви молим да прочетете ИНФОРМАЦИИ ЗА МАРШРУТА, Официалния регламент и Препоръките.

 

ИНФОРМАЦИИ ЗА МАРШРУТА

1. Място и продължителност на събитието

Местоположение: при преминаването с ферибота Кичиу - Остров - Манастирът Дервент - Галица - Гърлица - Ешекьой.

Вид на маршрута: асфалт/он-роуд

Ниво на подготовка: средно и напреднало

Детайли относно маршрута - https://www.danubeon2wheels.eu/trasee/traseu-ostrov-manastirea-dervent

Маршрутът CYCLE for FUN – Bugeac Tour е достъпен почти за всички, но се препоръчва да потренирате преди това - най-малко три по-дълги обиколки по шосе (по асфалтирани пътища, черни пътеки и т.н.). Също така се препоръчва и да сте внимателни, още от деня преди самия ден на събитието, с хидратацията си, храната, а в самия ден на събитието - с минималното оборудване за всеки колоездач (прочети разделите Официален регламент и Препоръки).

Велосипедният маршрут преминава през хълмовете на Добруджа, сред чудесна природа, по шосе и на места, по отъпкан черен път. Организаторите ще бъдат постоянно и през цялото събитие заедно с участниците по маршрута, в лицето на координаторите на маршрута, преди и след групата, като след групата също така ще се движи и кола на организаторите ако има участници, които имат нужда от помощ.

Доколкото стоковите наличности позволяват, организаторът може да предостави на разположение на участниците шосейни велосипеди. За да заявите оборудване, Ви молим да отбележите в искането за записване дали притежавате или не велосипед, подходящ за каране на шосе.

Чрез организирането на това събитие ние целим:

- да окуражим воденето на здравословен начин на живот чрез практикуване на спорт на открито, тъй като се касае за събитие, което ще събере на едно място както аматьори, така и професионалисти в различни категории;

- промоцирането на маршрута и на природната зона около Добруджа, туристическа зона с изключителна красота, която има голям вело туристически потенциал, тъй като е богата зона, както на природни забележителности, така и на културно-исторически;

- промоцирането на използването на велосипеди вместо коли, за да се намали степента на замърсяване в тази зона.

За условията, които трябва да бъдат изпълнени, Ви молим да прочетете разделите Препоръки и Официален регламент на сайта.

ЗАБЕЛЕЖКИ

Детайли относно маршрута ще бъдат поствани през цялото време, докато се приближаваме до датата на събитието. Картата е обща, като трасето ще бъде представено преди събитието, за да можем да вземем предвид най-точно метеорологичните условия от въпросния ден.

Организаторът си запазва правото да измени всеки един от детайлите и условията, фиксирани в настоящата информация относно маршрута, преди и по време на провеждане на събитието, поради основателни причини като например неблагоприятни метеорологични условия, но не и преди да осведоми записаните участници относно тези промени.

 

2. Условия за участие

Минималната възраст за участие в CYCLE for FUN – Bugeac Tour е 18 години, с изключение на малолетните участници, които трябва да бъдат придружени от родител/настойник през цялата продължителност на маршрута.

Забележки:

* Възрастта се изчислява в зависимост от годината на раждане.

Всеки участник поема изцяло отговорността за своето здравословно състояние. Всеки участник трябва да има спортсменско феър-плей поведение през цялата продължителност на събитието.

3. Задължителна екипировка

• Каската за колоездене е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА за всички участници, през цялата продължителност на маршрута;

• Лицата, които ще дойдат със собствено оборудване, трябва да оборудват велосипедите си със задължителни сигнализиращи елементи, съгласно законодателството в сила. Детайли относно пътния регламент, предназначен изключително за велосипедистите, които използват обществени пътища, ще намерите тук - https://www.danubeon2wheels.eu/static/informatii-utile.

• Лицата, идващи със свое собствено оборудване могат да участват само с шосейни велосипеди, в изправно техническо състояние, функциониращи.

• Използваните лични велосипеди трябва да бъдат задвижвани само с човешка сила;

• Участниците могат да отремонтират или заменят всяка една част на колелото, без рамката. Не се позволява смяна на колелото, участниците трябва да преминат през целия маршрут и да го завършат със същата рамка;

• В случай на спукване на гума, при настъпване на дефекти или при спиране, колоездачът трябва да освободи маршрута, за да се избегнат нараняванията и за да може той да реши проблема на безопасно място, като е подкрепян от организаторите. За продължителността на събитието на разположение на участниците ще бъде предоставено оборудване за безопасност и технически средства за отремонтиране на велосипедите (само малки дефекти ще бъдат отремонтирани по трасето);

• Лицата, които изберат да получат шосеен велосипед от организаторите, за да го използват само и единствено за продължителността на въпросното събитие, ще получат оборудването на мястото на срещата, който ще бъде скоро определен и посочен тук, в раздела, предназначен изключително и само за това събитие. Преди старта всички участници ще тестват даденото им колело и ще се направят необходимите настройки, с подкрепата на представител на организаторите, в рамките на техническото заседание.

4. Препоръки

• Бутилки с вода (за предпочитане да бъдат фиксирани и да бъдат под ръка, поставени в стойката/стойките на велосипеда), или раница с включен комплект за хидратиране;

• Велосипедни очила (както е приложимо, в зависимост от времето в деня на събитието);

• Ръкавици за колоездене и подплатени долнища са сред препоръчителното оборудване;

• Мобилен телефон със защита от намокряне, който да се постави и съхранява в торбичка/калъф;

• Участниците трябва да са направили преди събитието най-малко 3 излизания и тренировки, за предпочитане сходен с изминавания по маршрута Bugeac Tour;

• Не се препоръчва използване от страна на участниците на радио системи или на други ел.комуникации (например: iPod, walkman, mp3 player и т.н.) Препоръчваме Ви да се свържете с природата;

• Участниците трябва да имат най-малко средно ниво на подготовка, като този маршрут не е предназначен за начинаещи.

5. Процесът на записване

Записването става само и единствено он-лайн, като се попълни искането за записване по-долу, до понеделник, 27 Май 2019 г., 23:59 часа.. ВНИМАНИЕ! Броят участници е ограничен! Само 30 участника могат да участват в приключението на 2 колела, така че не му мисли, запиши се колкото се може по-рано!

В деня на събитието НЕ се правят записвания. Ако поради основателна причина дадено записано он-лайн за събитието лице, желае да анулира записването си или да преотстъпи мястото си, може да направи това с имейл, изпратен на адрес office@aisser.ro.

6. Използване на оборудване на Организаторите - шосейни велосипеди (пътни)

Лицата, които не притежават велосипеди, могат да изберат да използват безплатно оборудване на организатора, доколкото се простират наличностите за даденото събитие, като оборудването ще бъде раздавано по реда на записване и на принципа - "Първи дошъл, първи обслужен". Предаването на оборудването ще се извърши на мястото на срещата, което ще бъде определено скоро и известено в раздела, предназначен само за събитието Bugeac Tour. Оборудването ще бъде предадено само на участниците, които поемат отговорност да се погрижат да върнат оборудването в първоначалното му състояние, както им е било дадено. След приключване на събитието, всички велосипеди ще бъдат предадени в точката на срещата, определена от Организатора във въпросния ден.

7. Получаване на комплектите за участие

Комплектът за участие се дава безплатно, до изчерпване на наличните промоционални количества, предвидени за въпросното събитие. Комплектът съдържа: раница тип мешка, тениска, шапка, ключодържател и памет USB 64 gb, тефтер и химикал. Общо ще бъдат дадени 30 комплекта.

Комплектът за участие ще бъде взет в деня на събитието, срещу представяне на лична карта. При получаване на комплектите ще бъде подписана Обща декларация на собствена отговорност (предварително изготвен формуляр), който може да бъде разпечатан от сайта или може да се попълни на място.

Линк към Декларацията - (скоро ще бъде наличен)

 

ОФИЦИАЛЕН РЕГЛАМЕНТ

1. Организатор на събитието CYCLE for FUN – Bugeac Tour

Асоциация АИССЕР Кълъраш, със седалище на бул. Републичии № 50В, ЕИК: 29257763

Организаторът си запазва правото да измени всяко условие, фиксирано в настоящия Регламент, преди и по време на провеждане на събитието, поради основателни причини, но не и преди да осведоми публиката относно тези промени.

2. Място и продължителност на събитието

CYCLE for FUN – Bugeac Tour е спортно събитие за on-road колоездене, сред разкошна природа, което ще се проведе четвъртък, 30 май по добруджанските хълмове, на брега на стария дунавски ръкав. Събитието ще започне в 10.30 часа. Очакваме участниците в началната точка за среща, при преминаване с ферибот при Островит, от 09:30 часа до 10:30 часа. Всяко лице, което пристигне при точката на срещата след 10:30 няма да може да участва в събитието CYCLE for FUN – Bugeac Tour.

3. Условия за участие

Участниците на възраст по-малка от 18 години ще представят в деня на събитието и при получаване на комплекта за участие, Декларация на собствена отговорност за малолетни/непълнолетни (с изключение на придружените от родител / настойник). Лицата над 18 години, при получаване комплекта за участие, трябва да подпишат Декларацията на собствена отговорност на място и да представят документ за самоличност, валиден до датата на събитието.

Всеки участник поема изцяло отговорността за своето здравословно състояние. Също така, всички участници трябва да има спортсменско феър-плей поведение през цялата продължителност на събитието.

Линк към Декларация на собствена отговорност - (скоро ще бъде наличен)

4. Задължителна екипировка

• Каската за колоездене е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА, през цялата продължителност на маршрута;

• Позволени са само шосейни велосипеди, в добро функционално състояние;

• Използваните лични велосипеди трябва да бъдат задвижвани само с човешка сила;

• Лицата, които ще дойдат със собствено оборудване, трябва да оборудват велосипедите си със задължителни сигнализиращи елементи, съгласно законодателството в сила. Детайли относно пътния регламент, предназначен изключително за велосипедистите, които използват обществени пътища, ще намерите тук - https://www.danubeon2wheels.eu/static/informatii-utile.

• Участниците могат да отремонтират или заменят всяка една част на колелото, без рамката. Не се позволява смяна на колелото, участниците трябва да преминат през целия маршрут и да го завършат със същата рамка;

• В случай на спукване на гума, при настъпване на малки дефекти или при спиране, участникът трябва да освободи маршрута, за да се избегнат нараняванията и за да може той да реши проблема на безопасно място, като ще бъде асистиран от представител на организаторите. За продължителността на събитието на разположение на участниците ще бъде предоставено оборудване за безопасност и технически средства за отремонтиране на велосипедите.

• Лицата, които изберат да получат шосеен велосипед от организаторите, за да го използват само и единствено за продължителността на въпросното събитие, ще получат оборудването на мястото на срещата, като следва преди старта на маршрута да се тества дадения велосипед и да се направят необходимите настройки, само в присъствие на представител на организаторите, в рамките на Техническата среща.

5. Използване на оборудване на Организаторите - шосейни велосипеди

Лицата, които не притежават велосипеди, могат да изберат да използват безплатно оборудване на организатора, доколкото се простират наличностите за даденото събитие, като оборудването ще бъде раздавано по реда на записване и на принципа - "Първи дошъл, първи обслужен". Предаването на оборудването ще се извърши на мястото на срещата, определено от организаторите, със забележката, че участниците поемат отговорността да се грижат и да предадат оборудването в първоначалното състояние, в което са го получили. След приключване на събитието, всички велосипеди ще бъдат предадени в точката на срещата, определена от Организатора във въпросния ден.

6. Препоръки

• Бутилки с вода (за предпочитане да бъдат фиксирани и да бъдат под ръка, поставени в стойката/стойките на велосипеда), или раница с включен комплект за хидратиране;

• Велосипедни очила (както е приложимо, в зависимост от времето в деня на въпросното събитие);

• Ръкавици за колоездене и подплатени долнища са сред препоръчителното оборудване;

• Мобилен телефон.

7. Процесът на записване

Он-лайн записванията са отворени до понеделник, 27 май 2019, 23:59 часа. Заинтересованите да участват лица трябва да попълнят искането за записване. В приключението велосипеди по хълмовете на Добруджа, ще участват първите 30 записани лица, като избраният принцип е "първи дошъл, първи обслужен".

В събитието CYCLE for FUN – Bugeac Tour може да участват общо най-много до 30 лица, съгласно проекта „Danube on 2 wheels”.

Няма такси за записване! Участието в събитието е БЕЗПЛАТНО!

8. Получаване на комплектите за участие

Комплектът за участие се дава безплатно, до изчерпване на наличните промоционални количества, предвидени за въпросното събитие. Комплектът съдържа: раница тип мешка, тениска, шапка, ключодържател и памет USB 64 gb, тефтер и химикал. Общо ще бъдат дадени 30 комплекта.

Комплектът за участие ще бъде взет в деня на събитието, срещу представяне на лична карта. При получаване на комплектите ще бъде подписана Обща декларация на собствена отговорност (предварително изготвен формуляр), който може да бъде разпечатан от сайта или може да се попълни на място.

Линк към Декларацията - (скоро ще бъде наличен)

9. Маршрут

Точката и часът на срещата с участниците: мястото на срещата ще бъде определено заедно с партньорите по проекта „Danube on 2 wheels”, като следва след това да бъде публикувано и тук, в раздела предназначен само за това събитие. Часът на срещата е 10.30 часа, когато започва техническото заседание, като е последвано от началото на приключението на 2 колела по определения маршрут.

Маршрутът се препоръчва само за добре подготвените колоездачи, като степента на трудност е средна - напреднали!

10. Координатори на маршрута

Организаторите ще бъдат постоянно и през цялото събитие заедно с участниците по маршрута, в лицето на координаторите на маршрута, като след групата също така ще се движи и кола на организаторите ако има участници, които поискат от транспорт.

11. Техническа среща

Преди СТАРТА ще се организира техническа среща, за да се дадат на участниците детайли относно маршрута, организацията, точка за хидратация / хранене (зона за къмпинг), както и регламент на събитието. Ведно с това, по този повод ще се проведе и инструктаж на лицата, избрали да използват велосипеди на Организаторите, ще бъдат тествани велосипедите, ще се настроят индивидуално съгласно нуждите на всеки отделен участник.

12. Отговорности

Отговорности на Организатора:

• осигурява комплекта за участие за колоездачите (в рамките на стоковите наличности);

• осигурява маршрута, чрез присъствие на своите представители през цялата продължителност на маршрута. Ще има координатори по трасето, които постоянно ще бъдат около групата колоездачи. Ведно с това, за да се осигури асистенция по маршрута, кола на организаторите ще се движи зад групата колоездачи през целия маршрут;

• осигурява точката за къмпинг (рехидратация/хранене/проверка на оборудването);

• осигурява промоционални продукти за участниците;

• осигурява безопасността по маршрута;

• осигурява фото снимки по време на събитието;

• осигурява провеждане на техническата среща преди събитието;

Организаторът е освободен от отговорност ако по време на маршрута участниците претърпят инцидент. Ведно с това, при неблагоприятни метеорологични условия, Организаторът може да реши да спре / отложи  /анулира събитието.

Отговорности на Участника:

• всички участници участват в приключението на 2 колела на собствена отговорност;

• участниците се задължават да представят документ за самоличност при получаване на комплекта и при валидиране на записването;

• всеки участник се задължава да следва напътствията на координаторите за маршрута. На местата, на които същите ги няма, да прояви внимание и предпазливост, да не съкращава маршрута, да спазва следните правила:

- при задминаване на всеки участник има задължението да уведоми предния колоездач относно страната, от която ще го задмине;

- колоездачът от пред, движещ се по тясна пътека, има задължението да не шиканира задния и да му позволи да го задмине, ако последният е по-бърз.

• велосипедист, който претърпи инцидент или всякакъв вид материална загуба или щета (велосипед, друго оборудване), не може да иска обезщетение морално или материално и се отказва чрез самия акт на записването си за участие в събитието, от всякакво право да иска последващи обезщетения;

• участниците трябва да познават Регламента и да участват в Техническото заседание, да прочетат внимателно информациите, изнесени от организаторите при техническата среща, когато ще бъдат изнесени официални детайли, дори и същите да не са включени в настоящия Регламент;

• ако бъде установено настъпване на инцидент, участниците се задължават да докладват относно същия на координатора по трасето, намиращ се най-близо до тях;

• колоездачите се задължават да спазват правилата за защита на околната среда;

• участниците се задължават да се движат внимателно, да повишават вниманието си всеки път, когато са около друго превозно средство и да защитават/избягват евентуалните зрители или хора, намиращите се по маршрута;

• участниците ще бъдат хранени от членовете на екипа само на точката за хранене, установена и разположена по маршрута.

13. Условия, водещи до елиминиране от събитието

• неизминаването на маршрута заедно с групата участници;

• неизползване на предпазна каска през маршрута;

• поведението без спортсменство и феърплей, както и тривиален говор с участниците, организаторите или наблюдателите (обиди, спречквания между колоездачите, шиканиране и т.н.);

• използване на помощници и помощ извън маршрута (използване на МПС или мотоциклети и т.н., други МПС освен тези на организаторите);

• смяна на велосипеда по време на маршрута;

• изхвърлянето или изоставянето на опаковки и боклук по маршрута; те могат да бъдат оставени и изхвърлени само на мястото за хранене и в точката на старт/финиш.

14. ФОРСМАЖОРНИ ОБСТОЯТЕЛСТВА

Ако организирането е възпрепятствано от форсмажорни обстоятелства или неблагоприятни метеорологични условия, Организаторът си запазва правото да реши, както е приложимо, отлагане/спиране/продължаване на събитието или промяна на маршрута.

Организаторът си запазва правото да промени настоящия Регламент колкото пъти бъде необходимо. Тези възможни смени ще бъдат публикувани на официалната интернет страница на проекта – www.danubeon2wheels.eu, в раздела, предназначен изключително за това вело-събитие.

Записвайки се за участие в събитието, участниците заявяват, че са съгласни с обработване на техните лични данни от Организатора, както и с участието си в събитието, като същото включва приемане и съгласие на участниците, че техните лични данни ще бъдат съхранени и обработени от Асоциация АИССЕР, с цел провеждане на събитието и изпращане на полезните информации, както и по време и след събитието, за промоциране на събитието и на проекта „Danube on 2 wheels”, по който се провежда събитието.

Inscrie-te

Asociația AISSER Călărași colectează date cu caracter personal în vederea înscrierii tale la evenimentul CYCLE for FUN . Datele necesare înscrierii sunt păstrate 2 luni de la data finalizării evenimentului. Datele colectate sunt: nume, prenume, telefon, adresa de mail.

Ai o intrebare ?

Harta traseu

UE RO GOV INTERREG