CYCLE for FUN – Techirghiol MTB Tour

Constanța, Ro    11 May 2019
CYCLE for FUN – Techirghiol MTB Tour

CYCLE for FUN – Techirghiol MTB Tour vine în întâmpinarea iubitorilor de natură, a cicliștilor amatori și profesioniști de nivel mediu și avansat, care doresc să-și testeze abilitățile pe două roți, într-un cadru natural mirific, pe malul lacului Techirghiol. Vă așteptăm într-un cadru unic să străbatem traseul MTB de-a lungul lacului. Fiind o arie protejată (încadrată în bioregiune geografică stepică și pontică), vom avea parte de o sesiune unică de birdwatching - un spectacol unic într-o zonă naturală ce asigură condiții de hrană, cuibărit și viețuire pentru mai multe specii de păsări migratoare. Este cel mai întins lac salin din România, cu lungimea de 7.500 m, adâncimea de maximum 9 metri și salinitatea de peste 90 g/l.

Startul aventurii pe 2 roți se va da de la Baza nautică de la Techirghiol, ce aparţine Clubului Nautic Român. Locul de întâlnire va fi în parcarea bazei nautice, începând cu ora 10:00, unde se va derula ședința tehnică, urmând ca STARTUL să se dea la ora 10:30.

Acest eveniment nu este o competiție! CYCLE for FUN – Techirghiol MTB Tour este un eveniment sportiv fără costuri de înscriere, destinat unui număr limitat de participanți.

Pentru mai multe detalii despre eveniment vă rugăm să citiți INFORMAȚII TRASEU, Regulamentul oficial și Recomandări.

 

INFORMAȚII TRASEU

1. Locul și durata desfășurării evenimentului

Tip traseu: MTB / off-road

Nivel pregătire: mediu și avansat

Detalii despre traseu - https://www.danubeon2wheels.eu/trasee/traseu-lacul-techirghiol

Traseul CYCLE for FUN – Techirghiol MTB Tour este accesibil aproape pentru oricine, dar se recomandă antrenament înainte – cel puțin trei ieșiri mai lungi pe teren accidentat (drum accidentat, pământ, drumuri forestiere, poteci etc.). De asemenea se recomandă o mai mare grijă în hidratare, alimentație și echiparea minimă pentru orice ciclist (citește secțiunile Regulamentul oficial și Recomandări).

Traseul de ciclism este într-un cadru natural, se va desfășura pe malul lacului, pe teren accidentat (pământ, iarbă, grohotiș). Organizatorii vor fi în permanență pe toată durata evenimentului, pe traseu, alături de grupul de participanți, prin coordonatorii de traseu.

În limita stocului disponibil, organizatorul poate pune la dispoziția participanților biciclete MTB. Pentru a solicita un echipament, vă rugăm bifați în cererea de înscriere dacă dețineți sau nu bicicletă MTB.

Prin organizarea acestui eveniment se doreşte:

– încurajarea unui mod de viață sănătos prin practicarea sportului în aer liber, fiind un eveniment care aduce la un loc amatori și profesioniști în diferite categorii;

– promovarea traseului și a ariei naturale a lacului Techirghiol;

– curățarea de deșeuri a zonelor afectate de pe malul lacului;

– promovarea utilizării bicicletei în detrimentul mașinii.

Pentru condițiile ce trebuie îndeplinite vă rugăm să citiți secțiunile Recomandări și Regulamentul oficial de pe site.

 

OBSERVAȚII

Detalii despre traseu vor fi postate pe măsură ce ne apropiem de data evenimentului. Harta este cu caracter general, urmând să prezentăm traseul cu puțin timp înainte de eveniment, pentru a cunoaște cât mai precis condițiile meteo din ziua respectivă.

Organizatorul își rezervă dreptul de a modifica oricare din detaliile și condiţiile stabilite prin prezenta informare despre traseu, înaintea și în perioada desfășurării evenimentului, din motive întemeiate, precum condiții meteo nefavorabile, dar nu înainte de a anunţa persoanele înscrise despre aceste modificări.

 

2. Condiții de participare

Vârsta minimă pentru participarea la CYCLE for FUN – Techirghiol MTB Tour este de 18 ani, cu excepția minorilor, însoțiți de un părinte/tutore pe toată durata traseului.

Mențiuni:

* Vârsta se calculează în funcție de anul nașterii.

Fiecare participant își asumă întreaga responsabilitate pentru starea lui de sănătate. Orice participant trebuie să dea dovadă de fair play pe toată durata evenimentului.

 

3. Echipament obligatoriu

• Casca de ciclism este OBLIGATORIE pentru toți participanții pe parcursul traseului;

• Cei care vor veni cu echipament propriu vor putea participa numai cu bicicletele de tip mountain bike, cu roţi de 26, 27.5, în stare bună de funcţionare.

• Bicicletele personale folosite trebuie propulsate doar prin forța umană;

• Participanții pot repara sau înlocui orice piesă cu excepția cadrului. Schimbarea bicicletei nu este permisă, participanții trebuie să termine traseul cu același cadru;

• În cazul unei pene, a unor defecțiuni sau a unei opriri, ciclistul este obligat să elibereze traseul pentru a evita accidentările și să-și rezolve problema într-un loc sigur, fiind sprijinit de organizatori. Pe parcursul evenimentului va fi pus la dispoziția pariticipanților echipament de siguranță și tehnic pentru repararea bicicletelor;

• Cei care au optat pentru a primi o bicicletă MTB din partea Organizatorului pentru a o utiliza exclusiv doar pe durata evenimentului, vor primi echipamentul la punctul de întâlnire din parcarea din zona Bazei nautice, urmând ca înaintea startului să testeze bicicleta alocată și să facă setările necesare doar în prezența unui reprezentant al Organizatorului, la Ședința tehnică.

 

4. Recomandări

• Bidoane cu apă (de preferat să fie fixate la îndemână în suportul/suporții de la bicicletă) sau rucsac;

• Ochelari ciclism;

• Mănușile de ciclism și pantalonii cu bazon fac parte din echipamentul recomandat;

• Telefon mobil protejat de umezeală, păstrat într-o husă/pungă;

• Participanții ar trebui să aibă cel puțin 3 ieșiri de antrenament înainte, de preferat pe teren accidentat;

• Nu este recomandată folosirea de către participanți a sistemelor radio sau alte comunicații electronice (Ex: iPod, walkman, mp3 player etc.). Vă recomandăm conectarea cu natura;

• Participanții la traseu ar trebui să aibă minim un nivel mediu de pregătire, traseul nefiind destinat începătorilor.

 

5. Procesul de înscriere

Înscrierea este exclusiv online, prin completarea cererii de înscriere de mai jos, până miecuri, 8 mai 2019, ora 23:59. Atenție! Numărul de participanți este limitat! Doar 30 de participanți pot lua parte la aventura pe 2 roți, așadar nu sta pe gânduri, înscrie-te cât mai curând!

În ziua evenimentului NU se mai fac înscrieri. Dacă dintr-un motiv întemeiat persoana înscrisă online doreşte să îşi anuleze înscrierea sau să cedeze locul său, poate face acest lucru printr-un e-mail trimis la adresa office@aisser.ro.

 

6. Utilizarea echipamentului Organizatorului – biciclete MTB

Cei care nu dețin bicicletă, pot opta pentru utilizarea, cu titlu gratuit, a echipamentului organizatorului, în limita stocului disponibil pentru eveniment, acesta urmând a fi dat în ordinea cererilor de înscriere – „Primul venit, primul servit”. Predarea echipamentului va fi realizată la punctul de întâlnire din parcarea din spatele Bazei nautice, cu mențiunea că participantul își asumă responsabilitatea de a avea grijă să predea echipamentul în starea inițială cum i-a fost atribuit. După finalizarea evenimentului, toate bicicletele vor fi predate la punctul de întâlnire stabilit de Organizator în ziua respectivă.

 

7. Ridicarea kiturilor de participare

Kitul de participare va fi oferit gratuit, în limita stocului de promoționale disponibil, alocat pentru acest eveniment. Kitul conține: rucsac, tricou, șapcă, breloc, stick USB 64 gb, agendă și pix. În total vor fi acordate 30 de kituri.

Kitul de participare va fi ridicat în ziua evenimentului, pe baza actului de identitate. La ridicarea kiturilor se semnează Declarația pe propria răspundere Generală (formular prestabilit), ce se poate imprima de pe site sau se poate completa la fața locului.

Link Declarație - https://www.danubeon2wheels.eu/Declaratia-pe-propria-raspundere-Generala-Techirghiol-10.12-mai-CYCLE-for-FUN.pdf

 

Regulamentul oficial

1. Organizatorul evenimentului CYCLE for FUN – Techirghiol MTB Tour

Asociația AISSER Călărași, cu sediul în B-dul Republicii, nr. 50B, CUI: 29257763

Organizatorul își rezervă dreptul de a modifica oricare din condiţiile stabilite în prezentul Regulament, înainte și în perioada desfășurării evenimentului, din motive întemeiate, dar nu înainte de a anunţa publicul despre aceste modificări.

 

2. Locul și durata desfășurării evenimentului

CYCLE for FUN – Techirghiol MTB Tour este un eveniment de ciclism off-road, într-un cadru natural deosebit, ce se va desfășura sâmbătă, 11 mai, pe malul lacului Techirghiol. Evenimentul va începe la ora 10:30, din zona Bazei nautice. Punctul de întâlnire este în parcarea din spatele Bazei nautice. Participanții sunt așteptați la punctul de întâlnire începând cu ora 9:30 până la 10:30. Orice persoană care va ajunge la punctul de întâlnire după ora 10:30 nu va mai putea participa la evenimentul CYCLE for FUN - Techirghiol MTB Tour.

 

3. Condiții de participare

Participanții cu varsta mai mică de 18 ani vor prezenta în ziua ridicării kitului de participant Declarația de propria răspundere pentru minori (cu excepția celor însoțiți de un părinte/tutore). Cei cu vârsta de peste 18 ani trebuie să prezinte, în momentul ridicării kitului, Declarația pe proprie răspundere sau să o semneze la fața locului și să prezinte un act de identitate valabil la data evenimentului.

Fiecare participant își asumă întreaga responsabilitate pentru starea lui de sănătate. De asemenea toți participanții trebuie să dea dovadă de fair play pe toată durata evenimentului.

Link Declarație pe propria răspundere https://www.danubeon2wheels.eu/Declaratia-pe-propria-raspundere-Generala-Techirghiol-10.12-mai-CYCLE-for-FUN.pdf

 

4. Echipament obligatoriu

• Casca de ciclism este OBLIGATORIE pe toată durata traseului;

• Vor fi permise numai bicicletele de tip mountain bike cu roţi de 26, 27.5 sau 29, în stare bună de funcţionare;

• Bicicletele personale folosite trebuie propulsate doar prin forța umană;

• Concurenții pot repara sau înlocui orice piesă cu excepția cadrului. Schimbarea bicicletei nu este permisă, participanții trebuie să parcurgă tot traseul cu același cadru;

• În cazul unei pene, a unor defecțiuni sau a unei opriri, participantul este obligat să elibereze traseul pentru a evita accidentările și să rezolve problema (minoră, ce nu necesită timp îndelungat de reparare) într-un loc sigur, fiind asistat de un reprezentant al Organizatorului. Pe parcursul evenimentului va fi pus la dispoziția pariticipanților echipament de siguranță și tehnic pentru repararea bicicletelor;

• Cei care au optat pentru a primi o bicicletă MTB din partea Organizatorului pentru a o utiliza exclusiv doar pe durata evenimentului, vor primi echipamentul la punctul de întâlnire, urmând ca înaintea startului să testeze bicicleta alocată și să facă setările necesare doar în prezența unui reprezentant al Organizatorului, la Ședința tehnică.

 

5. Utilizarea echipamentului Organizatorului – biciclete MTB

Cei care nu dețin bicicletă pot opta pentru utilizarea, cu titlu gratuit, a echipamentului Organizatorului, în limita stocului disponibil pentru eveniment, acesta urmând a fi dat în ordinea cererilor de înscriere – „Primul venit, primul servit”. Predarea echipamentului va fi realizată la punctul de întâlnire stabilit de Organizator în parcarea din zona Bazei nautice, cu mențiunea că participantul își asumă responsabilitatea de a avea grijă să predea echipamentul în starea inițială cum i-a fost atribuit. După finalizarea evenimentului, toate bicicletele vor fi predate la punctul de întâlnire stabilit de Organizator în ziua respectivă.

 

5. Recomandări:

• Bidoane cu apă (de preferat să fie fixate la îndemână în suportul/suporții de la bicicletă) sau rucsac cu kit de hidratare inclus;

• Ochelari ciclism (după caz);

• Mănușile de ciclism și pantalonii cu bazon fac parte din echipamentul recomandat;

• Telefon mobil.

 

7. Procesul de înscriere

Înscrierierile online sunt deschise până miercuri, 8 mai 2019, ora 23:59. Persoanele interesate să participe trebuie să completeze cererea de înscriere. La aventura MTB pe malul lacului Techirghiol vor lua parte primele 30 de persoane înscrise, principiul ales fiind „Primul venit, primul servit”, în limita locurilor disponibile.

La evenimentul CYCLE for FUN – Techirghiol MTB Tour  poate participa un număr total de maxim 30 de persoane, conform proiectului „Danube on 2 wheels”.

Nu există taxe de înscriere! Participarea la eveniment este GRATUITĂ!

 

8. Ridicarea kiturilor de participare

Kitul de participare va fi oferit gratuit, în limita stocului de promoționale disponibil, alocat pentru acest eveniment. Kitul conține: rucsac, tricou, șapcă, breloc, stick USB 64 gb, agendă și pix. În total vor fi acordate 30 de kituri.

Kitul de participare va fi ridicat în ziua evenimentului, pe baza actului de identitate. La ridicarea kiturilor se semnează Declarația pe propria răspundere Generală (formular prestabilit), ce se poate imprima de pe site sau se poate completa la fața locului.

Link Declarație - https://www.danubeon2wheels.eu/Declaratia-pe-propria-raspundere-Generala-Techirghiol-10.12-mai-CYCLE-for-FUN.pdf

 

9. Traseu

Punct și orar de întâlnire cu participanții: în parcarea din spatele Bazei nautice, începând cu ora 10:30. Înaintea Startului va fi organizată o Ședință tehnică.

Traseul este recomandat doar cicliștilor bine pregătiți, gradul de dificultate fiind mediu - avanasat!

 

10. Coordonatori de traseu

Organizatorul vor fi în permanență pe toată durata evenimentului, pe traseu, alături de grupul de participanți, prin coordonatorii de traseu.

 

11. Ședința tehnică

Înaintea STARTULUI se va organiza ședința tehnică pentru a oferi detalii participanților despre traseu, organizare, punctul de hidratare/alimentare (zona de camping), precum și regulamentul evenimentului. Totodată, cu această ocazie se va face un instructaj persoanelor care au optat pentru utlizarea bicicletelor Organizatorului, se vor testa, se vor pregăti individual în conformitate cu nevoile fiecărui participant în parte.

 

12. Resposabilități

Responsabilitățile Organizatorului:

• asigură kitul de participare pentru cicliști;

• asigură traseul, prin prezența reprezentanților săi pe toată durata evenimentului. Vor exista coordonatori de traseu, care vor sta în permanență alături de grupul de cicliști;

• asigură punctul de camping (rehidratare/alimentare/verificare echipamente);

• asigură produse promoționale pentru participanți;

• asigură siguranța pe traseu;

• asigură fotografii/video pe parcursul evenimentului;

• asigură efectuarea Ședinței tehnice înaintea evenimentului;

Organizatorul este exonerat de răspundere dacă în timpul traseului participanții se accidentează. Totodată, în condiții meteo nefavorabile, Organizatorul poate decide oprirea/ amânarea/ anularea evenimentului.

Responsabilitățile Participantului:

• toți participanții iau parte la aventura pe 2 roți pe proprie răspundere;

• participanții se obligă să prezinte un act de identitate la ridicarea kitului și a validării înscrierii;

• fiecare participant este obligat să urmeze îndrumările coordonatorilor de traseu. În locurile unde aceștia nu sunt, să manifeste prudență și să nu scurteze traseul, să respecte următoarele reguli:

– la depășire, fiecare participant are datoria să anunțe ciclistul din față partea pe care îl va depăși;

–  ciclistul din față, pe poteca îngustă, are obligația să nu-l șicaneze și să-i permită depășirea celui din spate, în cazul în care acesta este mai rapid;

• ciclistul care suferă un accident sau orice fel de pagubă materială (bicicletă, alte echipamente), nu poate cere daune morale sau materiale și renunță prin însăși înscrierea la eveniment la orice drept de a solicita despăgubiri ulterioare;

• participanții trebuie să cunoască Regulamentul și să participe la Ședința tehnică, să considere cu precauție informațiile anunțate de organizatori în ședința tehnică, când vor fi anunțate detaliile oficiale, chiar dacă acestea nu sunt redactate în prezentul Regulament;

• în cazul constatării unui accident, participanții sunt obligați să îl raporteze coordonatorului de traseu aflat în apropierea lor;

• cicliștii sunt obligați să respecte regulile de protecție a mediului înconjurător;

• participanții sunt obligați să protejeze/evite eventualii spectatori sau cetățeni ajunși întâmplător pe traseu;

• participanții vor fi alimentați de către membrii staff-ului echipei doar în punctul de alimentare stabilit pe traseu.

 

13. Condiții ce atrag eliminarea din eveniment

• neparcurgerea traseului împreună cu grupul de participanți;

• nefolosirea căștii de protecție pe timpul traseului;

• comportamentul lipsit de Fair Play și limbaj trivial față de participanți, organizatori sau spectatori, (insultarea, îmbrâncirea cicliștilor, șicanarea etc.);

• folosirea ajutoarelor din afara traseului (folosirea autovehiculelor sau a motocicletelor etc., alte vehicule decât cel ale Organizatorului);

• schimbarea bicicletei în timpul traseului;

• abandonarea ambalajelor sau altor deșeuri pe traseu. Acestea pot fi lăsate doar în punctul de alimentare și în zona de Start/Sosire.

 

14. Forță Majoră

În cazul în care organizarea este împiedicată de evenimente de forță majoră sau de evenimente meteo nefavorabile, Organizatorul își rezervă dreptul de a decide, după caz, amânarea/ oprirea/ prelungirea evenimentului sau modificarea traseului.

Organizatorul își rezervă dreptul de a modifica prezentul Regulament de câte ori este necesar. Aceste posibile schimbări vor fi publicate pe pagina oficială de Internet a proiectului – www.danubeon2wheels.eu.

Prin înscrierea la eveniment, participanții declară că sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal de către Organizator, precum și cu participarea la eveniment, aceasta implică acceptul și consimțământul participanților ca datele lor personale să fie păstrate și prelucrate de Asociația AISSER, în scopul desfășurării evenimentului și a comunicării informațiilor utile, precum și, în timpul și după acesta, în scopul promovării evenimentului și a proiectului „Danube on 2 wheels”, în cadrul căruia se derulează.

 


                                                                                     *****

CYCLE for FUN –Текиргьол MTB Tour

CYCLE for FUN – Текиргьол MTB Tour посреща нуждите на любителите на природата, на колоездачите аматьори и професионалисти, средно напреднали и много напреднали, които искат да изпитат своите способности на две колела, сред незабравимата природа, на брега на езерото Текиргьол. Очакваме Ви сред прекрасната природа, за да преминем по маршрута с планински колела MTB по брега на езерото Текиргьол. Тъй като езерото е защитена зона (включена в степния и понтийски географски биорегион), ще участваме и в уникално преживяване по наблюдение на птици - истински спектакъл в природна зона, осигуряваща условия за хранене, гнездене и живот за редица мигриращи видове птици. Това езеро е най-голямото солено езеро в Румъния с площ от 7.500 м, максимална дълбочина 9 метра и соленост над 90 g/l.

Стартът на приключението на 2 колела ще се даде от Плавателната база на езерото Текиргьол, принадлежаща на Румънския плавателен клуб. Мястото на срещата ще бъде на паркинга на плавателната база, от 10:00 часа, където ще се проведе техническата среща, като СТАРТЪТ ще се даде в 10:30 часа.

Това събитие не е състезание! CYCLE for FUN – Techirghiol MTB Tour е спортно събитие без разходи по наем, предназначено за ограничен брой участници.

За повече детайли относно събитието, Ви молим да прочетете ИНФОРМАЦИИ ЗА МАРШРУТА, Официалния регламент и Препоръките.

 

ИНФОРМАЦИИ ЗА МАРШРУТА

1. Място и продължителност на събитието

Вид на маршрута: MTB (планински колелета) / off-road

Ниво на подготовка: средно и напреднало

Подробности за маршрута - https://www.danubeon2wheels.eu/trasee/traseu-lacul-techirghiol

Маршрутът CYCLE for FUN – Techirghiol MTB tour е достъпен почти за всички, но се препоръчва да потренирате преди това - най-малко три по-дълги обиколки в пресечена местност (пресечен терен, черни пътища, горски пътища, пътеки и т.н.). Също така се препоръчва и да сте внимателни с хидратацията си, храната и минималното оборудване за всеки колоездач (прочети разделите Официален регламент и Препоръки).

Колоездачният маршрут се вие сред природата, а събитието ще се проведе по брега на езерото, по пресечен терен (черни пътеки, трева, детрит). Организаторите ще бъдат постоянно и през цялото събитие заедно с участниците по маршрута, в лицето на координаторите на маршрута, преди и след групата, като след групата също така ще се движи и кола на организаторите ако има участници, които имат нужда от помощ.

Доколкото стоковите наличности позволяват, организаторът може да предостави на разположение на участниците MTB велосипеди. За да заявите оборудване, Ви молим да отбележите в искането за записване дали притежавате или не MTB велосипед.

Чрез организирането на това събитие ние целим:

- да окуражим воденето на здравословен начин на живот чрез практикуване на спорт на открито, тъй като се касае за събитие, което ще събере на едно място както аматьори, така и професионалисти в различни категории;

– промоциране на маршрута и на природната зона около езерото Текиргьол;

- почистване на отпадъците от засегнатите зони по брега на езерото;

– промоциране използването на велосипеди вместо МПС.

За условията, които трябва да бъдат изпълнени, Ви молим да прочетете разделите Препоръки и Официален регламент на сайта.

 

ЗАБЕЛЕЖКИ

Детайли относно маршрута ще бъдат поствани през цялото време, докато се приближаваме до датата на събитието. Картата е обща, като трасето ще бъде представено кратко време преди събитието, за да можем да вземем предвид най-точно метеорологичните условия от въпросния ден.

Организаторът си запазва правото да измени всеки един от детайлите и условията, фиксирани в настоящата информация относно маршрута, преди и по време на провеждане на събитието, поради основателни причини като например неблагоприятни метеорологични условия, но не и преди да осведоми записаните участници относно тези промени.

 

2. Условия за участие

Минималната възраст за участие в CYCLE for FUN – Techirghiol  MTB tour е 18 години, с изключение на младежите от 14 до 17 години, придружени от родител/настойник по целия маршрут.

Забележки:

* Възрастта се изчислява в зависимост от годината на раждане.

Всеки участник поема изцяло отговорността за своето здравословно състояние. Всеки участник трябва да има спортсменско феър-плей поведение през цялата продължителност на събитието.

 

3. Задължителна екипировка

• Каската за колоездене е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА за всички участници, през цялата продължителност на маршрута;

• Лицата, идващи със свое собствено оборудване могат да участват само с велосипеди тип "mountain bike", с гуми 26, 27.5, в изправно техническо състояние, функциониращи.

• Използваните лични велосипеди трябва да бъдат задвижвани само с човешка сила;

• Конкурентите могат да отремонтират или заменят всяка една част на колелото, без рамката. Не се позволява смяна на колелото, участниците трябва да преминат през целия маршрут и да го завършат със същата рамка;

• В случай на спукване на гума, при настъпване на дефекти или при спиране, колоездачът трябва да освободи маршрута, за да се избегнат нараняванията и за да може той да реши проблема на безопасно място, като е подкрепян от организаторите. За продължителността на събитието на разположение на участниците ще бъде предоставено оборудване за безопасност и технически средства за отремонтиране на велосипедите.

• Лицата, които изберат да получат MTB велосипед от организаторите, за да го използват само и единствено за продължителността на въпросното събитие, ще получат оборудването на на мястото на срещата на паркинга на плавателната зона, като следва преди старта на маршрута да се тества дадения велосипед и да се направят необходимите настройки, само в присъствие на представител на организаторите, в рамките на Техническата среща.

 

4. Препоръки

• Бутилки с вода (за предпочитане да бъдат фиксирани и да бъдат под ръка, поставени в стойката/стойките на велосипеда), или раница;

• Очила за колоездене;

• Ръкавици за колоездене и подплатени долнища са сред препоръчителното оборудване;

Мобилен телефон със защита от намокряне, който да се постави и съхранява в торбичка/калъф;

Участниците трябва да са направили преди събитието най-малко 3 излизания и тренировки, за предпочитане на пресечен терен;

Не се препоръчва използване от страна на участниците на радио системи или на други ел.комуникации (например: iPod, walkman, mp3 player и т.н.) Препоръчваме Ви да се свържете с природата;

Участниците в маршрута трябва да имат най-малко средно ниво на подготовка, като този маршрут не е предназначен за начинаещи.

 

5. Процесът на записване

Записването става само и единствено он-лайн, като се попълни искането за записване по-долу, до сряда, 8 май 2019, 23:59 часа. ВНИМАНИЕ! Броят участници е ограничен! Само 30 участника могат да участват в приключението на 2 колела, така че не му мисли, запиши се колкото се може по-рано!

В деня на събитието НЕ се правят записвания. Ако поради основателна причина дадено записано он-лайн за събитието лице, желае да анулира записването си, може да направи това с имейл, изпратен на адрес office@aisser.ro.

 

6. Използване на оборудването на Организаторите - MTB велосипедите

Лицата, които не притежават велосипеди, могат да изберат да използват безплатно оборудване на организатора, доколкото се простират наличностите за даденото събитие, като оборудването ще бъде раздавано по реда на записване и на принципа - "Първи дошъл, първи обслужен". Предаването на оборудването ще се извърши на мястото на срещата на паркинга зад плавателната база, на основание Приемо-предавателен протокол, със забележката, че участникът поема отговорността да се грижи и да предаде оборудването в първоначалното състояние, в което го е получил. След приключване на събитието, всички велосипеди ще бъдат предадени в точката на срещата, определена от Организатора във въпросния ден.

 

7. Получаване на комплектите за участие

Комплектът за участие се дава безплатно, до изчерпване на наличните промоционални количества, предвидени за въпросното събитие. Комплектът съдържа: раница тип мешка, тениска, шапка, ключодържател и памет USB 64 gb. Общо ще бъдат дадени 30 комплекта.

Комплектът за участие ще бъде взет в деня на събитието, срещу представяне на лична карта. При получаване на комплектите ще бъде подписана Обща декларация на собствена отговорност (предварително изготвен формуляр), който може да бъде разпечатан от сайта или може да се попълни на място.

 

ОФИЦИАЛЕН РЕГЛАМЕНТ

1. Организатор на събитието CYCLE for FUN – Techirghiol MTB Tour

Асоциация АИССЕР Кълъраш, със седалище на бул. Републичии № 50В, ЕИК: 29257763

Организаторът си запазва правото да измени всяко условие, фиксирано в настоящия Регламент, преди и по време на провеждане на събитието, поради основателни причини, но не и преди да осведоми публиката относно тези промени.

 

2. Място и продължителност на събитието

CYCLE for FUN – Techirghiol MTB Tour е спортно събитие за off-road колоездене, сред разкошна природа, което ще се проведе на 11 май, събота, при езерото Текиргьол. Събитието ще започне в 10:30 при Плавателната база. Точката на срещата е на паркинга зад Плавателната база. Очакваме участниците в началната точка за среща от 09:30 часа до 10:30 часа. Всяко лице, което пристигне при точката на срещата след 10:30 няма да може да участва в събитието CYCLE for FUN – Techirghiol MTB Tour.

 

3. Условия за участие

Участниците на възраст по-малка от 18 години ще представят в деня на събитието и при получаване на комплекта за участие, Декларация на собствена отговорност за малолетни/непълнолетни (с изключение на придружените от родител / настойник). Лицата над 18 години трябва да представят при получаване комплекта за участие, Декларацията на собствена отговорност или да я подпишат на място и да представят валиден към датата на събитието документ за самоличност.

Всеки участник поема изцяло отговорността за своето здравословно състояние. Също така, всички участници трябва да има спортсменско феър-плей поведение през цялата продължителност на събитието.

 

4. Задължителна екипировка

• Каската за колоездене е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА, през цялата продължителност на маршрута;

• Позволено е използването само на велосипеди тип "mountain bike" с гуми 26, 27.5 или 29, в добро функционално изправно състояние;

• Използваните лични велосипеди трябва да бъдат задвижвани само с човешка сила;

• Конкурентите могат да отремонтират или заменят всяка една част на колелото, без рамката. Не се позволява смяна на колелото, участниците трябва да преминат през целия маршрут и да го завършат със същата рамка;

• В случай на спукване на гума, при настъпване на дефекти или при спиране, участникът трябва да освободи маршрута, за да се избегнат нараняванията и за да може той да реши проблема на безопасно място, като ще бъде асистиран от представител на организаторите. За продължителността на събитието на разположение на участниците ще бъде предоставено оборудване за безопасност и технически средства за отремонтиране на велосипедите.

• Лицата, които изберат да получат MTB велосипед от организаторите, за да го използват само и единствено за продължителността на въпросното събитие, ще получат оборудването на мястото на срещата, като следва преди старта на маршрута да се тества дадения велосипед и да се направят необходимите настройки, само в присъствие на представител на организаторите, в рамките на Техническата среща.

 

5. Използване на оборудването на Организаторите - MTB велосипедите

Лицата, които не притежават велосипеди, могат да изберат да използват безплатно оборудване на организатора, доколкото се простират наличностите за даденото събитие, като оборудването ще бъде раздавано по реда на записване и на принципа - "Първи дошъл, първи обслужен". Предаването на оборудването ще се извърши на мястото на срещата, определено от организатора, на паркинга зад плавателната база, на основание Приемо-предавателен протокол, със забележката, че участникът поема отговорността да се грижи и да предаде оборудването в първоначалното състояние, в което го е получил. След приключване на събитието, всички велосипеди ще бъдат предадени в точката на срещата, определена от Организатора във въпросния ден.

 

5. Препоръки:

• Бутилки с вода (за предпочитане да бъдат фиксирани и да бъдат под ръка, поставени в стойката/стойките на велосипеда), или раница с включен комплект за хидратиране;

• Очила за колоездене;

• Ръкавици за колоездене и подплатени долнища са сред препоръчителното оборудване;

• Мобилен телефон.

 

7. Процесът на записване

Он-лайн записванията са отворени до сряда, 08 Май 2019, 23:59 часа. Заинтересованите да участват лица трябва да попълнят искането за записване. В приключението с планински велосипеди тип MTB на езерото Текиргьол, ще участват първите 30 записани лица, като избраният принцип е "първи дошъл, първи обслужен".

В събитието CYCLE for FUN –Techirghiol  MTB Tour може да участват общо най-много до 30 лица, съгласно проекта „Danube on 2 wheels”.

Няма такси за записване! Участието в събитието е БЕЗПЛАТНО!

 

8. Получаване на комплектите за участие

Комплектът за участие се дава безплатно, до изчерпване на наличните промоционални количества, предвидени за въпросното събитие. Комплектът съдържа: раница тип мешка, тениска, шапка, ключодържател и памет USB 64 gb. Общо ще бъдат дадени 30 комплекта.

Комплектът за участие ще бъде взет в деня на събитието, срещу представяне на лична карта. При получаване на комплектите ще бъде подписана Обща декларация на собствена отговорност (предварително изготвен формуляр), който може да бъде разпечатан от сайта или може да се попълни на място.

 

9. Маршрут

Точка и час на срещата с участниците: на паркинга зад Плавателната база, в 10:30 часа Преди Старта, ще бъде организирана техническа среща.

Маршрутът се препоръчва само за добре подготвените колоездачи, като степента на трудност е средна - напреднали!

 

10. Координатори на маршрута

Организаторите ще бъдат постоянно и през цялото събитие заедно с участниците по маршрута, в лицето на координаторите на маршрута, преди и след групата, като след групата също така ще се движи и кола на организаторите ако има участници, които поискат от транспорт.

 

11. Техническа среща

Преди СТАРТА ще се организира техническа среща, за да се дадат на участниците детайли относно маршрута, организацията, точка за хидратация / хранене (зона за къмпинг), както и регламент на събитието. Ведно с това, по този повод ще се проведе и инструктаж на лицата, избрали да използват велосипеди на Организаторите, ще бъдат тествани велосипедите, ще се настроят индивидуално съгласно нуждите на всеки отделен участник.

 

12. Отговорности

Отговорности на Организатора:

• осигурява комплект за участие за велосипедистите;

• осигурява маршрута, чрез присъствие на своите представители през цялата продължителност на маршрута. Ще има координатори по маршрута, които постоянно ще се движат пред групата велосипедисти и след нея. Ведно с това, за да се осигури асистенция по маршрута, кола на организаторите ще се движи зад групата колоездачи през целия маршрут;

• осигурява точката за къмпинг (рехидратация/хранене/проверка на оборудването);

• осигурява промоционални продукти за участниците;

• осигурява безопасността по маршрута;

• осигурява фото снимки по време на събитието;

• осигурява провеждане на техническата среща преди събитието;

Организаторът е освободен от отговорност ако по време на маршрута участниците претърпят инцидент. Ведно с това, при неблагоприятни метеорологични условия, Организаторът може да реши да спре / отложи  /анулира събитието.

Отговорности на Участника:

• всички участници участват в приключението на 2 колела на собствена отговорност;

• участниците се задължават да представят документ за самоличност при получаване на комплекта и при валидиране на записването;

• всеки участник се задължава да следва напътствията на координаторите за маршрута. На местата, на които същите ги няма, да прояви внимание и предпазливост, да не съкращава маршрута, да спазва следните правила:

- при задминаване на всеки участник има задължението да уведоми предния колоездач относно страната, от която ще го задмине;

- колоездачът от пред, движещ се по тясна пътека, има задължението да не шиканира задния и да му позволи да го задмине, ако последният е по-бърз.

• велосипедист, който претърпи инцидент или всякакъв вид материална загуба или щета (велосипед, друго оборудване), не може да иска обезщетение морално или материално и се отказва чрез самия акт на записването си за участие в събитието, от всякакво право да иска последващи обезщетения;

• конкурентите трябва да познават Регламента и да участват в Техническото заседание, да прочетат внимателно информациите, изнесени от организаторите при техническата среща, когато ще бъдат изнесени официални детайли, дори и същите да не са включени в настоящия Регламент;

• ако бъде установено настъпване на инцидент, участниците се задължават да докладват относно същия на координатора по трасето, намиращ се най-близо до тях;

• колоездачите се задължават да спазват правилата за защита на околната среда;

• участниците се задължават за пазят / избягват евентуалните наблюдатели или граждани, намиращи се случайно на трасето;

• участниците ще бъдат хранени от членовете на екипа само на точката за хранене, установена и разположена по маршрута.

 

13. Условия, водещи до елиминиране от събитието

• неизминаването на маршрута заедно с групата участници;

• неизползване на предпазна каска през маршрута;

• поведението без спортсменство и феърплей, както и тривиален говор с участниците, организаторите или наблюдателите (обиди, спречквания между колоездачите, шиканиране и т.н.);

• използване на помощници и помощ извън маршрута (използване на МПС или мотоциклети и т.н., други МПС освен тези на организаторите);

• смяна на велосипеда по време на маршрута;

• изоставяне на опаковки или изхвърляне на боклуци и отпадъци по маршрута. Те могат да бъдат оставени и изхвърлени само на мястото за хранене и в точката на старт/финиш.

 

14. ФОРСМАЖОРНИ ОБСТОЯТЕЛСТВА

Ако организирането на конкурса е възпрепятствано от форсмажорни обстоятелства или неблагоприятни метеорологични условия, Организаторът си запазва правото да реши, както е приложимо, отлагане/спиране/продължаване на събитието или промяна на маршрута.

Организаторът си запазва правото да промени настоящия Регламент колкото пъти бъде необходимо. Тези възможни промени ще бъдат публикувани на официалната интернет страница на проекта - www.danubeon2wheels.eu.

Записвайки се за участие в събитието, участниците заявяват, че са съгласни с обработване на техните лични данни от Организатора, както и с участието си в събитието, като същото включва приемане и съгласие на участниците, че техните лични данни ще бъдат съхранени и обработени от Асоциация АИССЕР, с цел провеждане на събитието и изпращане на полезните информации, както и по време и след събитието, за промоциране на събитието и на проекта „Danube on 2 wheels”, по който се провежда събитието.

 

 

Inscrie-te

Asociația AISSER Călărași colectează date cu caracter personal în vederea înscrierii tale la evenimentul CYCLE for FUN . Datele necesare înscrierii sunt păstrate 2 luni de la data finalizării evenimentului. Datele colectate sunt: nume, prenume, telefon, adresa de mail.

Ai o intrebare ?

Harta traseu

UE RO GOV INTERREG