CYCLE for FUN – Vidin Road Tour

Vidin, Bulgaria    05 Sep 2019
CYCLE for FUN – Vidin Road Tour

CYCLE for FUN – Road Tour este destinat cicliștilor amatori, care doresc să-și testeze abilitățile pe două roți, în inima naturii, în regiunea verde a Vidinului, unde găsim numeroase resurse naturale, istorice şi culturale.

Itinerarul ciclist nu este o competiţie, ci o trăire sportivă în grup şi o provocare personală pentru fiecare participant care dorește să-și testeze și să-și depășească propriile limite. Prin acest eveniment sportiv ne propunem în primul rând să promovăm turismul în regiunea verde a Vidinului, care, prin locuitorii săi, păstrează vie tradiția transmisă din generație în generație, până în zilele noastre.

Traseul cicloturistic identificat în această zonă are exact acest rol, de a atrage oamenii să viziteze aria naturală pe 2 roți. Traseul leagă mai multe localități și, implicit, alcătuiește o excelentă platformă pentru un eveniment de ciclism.

Pe lângă „educaţia fizică” de care vei beneficia în ziua evenimentului, te vei bucura şi de ospitalitatea oamenilor din zonă şi, poate cel mai important, de obiective turistice unice prin frumusețea și valoarea lor.

Vă așteptăm într-un cadru natural unic să străbatem traseul cu bicicletele de șosea.

Startul aventurii pe 2 roți se va da la ora 09:30, la Hotelul Dunav, situat în centrul orașului Vidin, unde va avea loc ședința tehnică, urmând apoi STARTUL pedalării spre zona verde.

Acest eveniment nu este o competiție! CYCLE for FUN – Road Tour este un eveniment sportiv fără costuri de înscriere, destinat unui număr limitat de participanți.

Pentru mai multe detalii despre eveniment vă rugăm să citiți INFORMAȚII TRASEU, Regulamentul oficial și Recomandări.

 

 

 

INFORMAȚII TRASEU

1. Detalii specifice despre derularea evenimentului

Locație: Punctul de întâlnire este Hotelul Dunav, situat în centrul orașului Vidin, la 150 m de portul de la Dunăre și la 50 m de piața principală. Orașul Vidin, zona de graniță sârbo-bulgară Vraska Chuka, situată în Trecătoarea Vrashka Chuka, din partea de nord a Vf. Montan, care îi poartă numele.

Tip traseu: asfalt / on-road

Nivel pregătire: începători

Detalii despre traseu - https://www.danubeon2wheels.eu/trasee/traseu-bregovo-vidin

 

Traseul CYCLE for FUN – Road Tour este destinat începătorilor și familiilor cu copii. De asemenea se recomandă o mai mare grijă înaintea zilei evenimentului în hidratare, alimentație și în ziua evenimentului, echiparea minimă pentru cicliști (citește secțiunile Regulamentul oficial și Recomandări).

Organizatorii vor fi în permanență pe toată durata evenimentului, pe traseu, alături de grupul de participanți, prin coordonatorii de traseu, în măsura în care există participanți care au nevoie de asistență.

În limita stocului disponibil, organizatorul poate pune la dispoziția participanților biciclete de șosea. Pentru a solicita un echipament, vă rugăm bifați în cererea de înscriere dacă dețineți sau nu bicicletă de șosea.

Pentru condițiile ce trebuie îndeplinite vă rugăm să citiți secțiunile Recomandări și Regulamentul oficial de pe site.

OBSERVAȚII

Detalii despre traseu vor fi postate pe măsură ce ne apropiem de data evenimentului. Harta este cu caracter general, urmând să prezentăm traseul înainte de eveniment, pentru a cunoaște cât mai exact cu putință condițiile meteo din ziua respectivă.

Organizatorul își rezervă dreptul de a modifica oricare din detaliile și condiţiile stabilite prin prezenta informare despre traseu, înaintea și în perioada desfășurării evenimentului, din motive întemeiate, precum condiții meteo nefavorabile, dar nu înainte de a anunţa persoanele înscrise despre aceste modificări.

 

 

2. Condiții de participare

Vârsta minimă pentru participarea la CYCLE for FUN –Road Tour este de 14 ani, cu excepția minorilor, însoțiți de un părinte/tutore pe toată durata traseului.

Mențiuni:

* Vârsta se calculează în funcție de anul nașterii.

Fiecare participant își asumă întreaga responsabilitate pentru starea lui de sănătate. Orice participant trebuie să dea dovadă de fair play pe toată durata evenimentului.

 

 

3. Echipament obligatoriu

• Casca de ciclism este OBLIGATORIE pentru toți participanții pe parcursul traseului;

• Cei care vor veni cu echipament propriu vor putea participa numai cu bicicletele de șosea  în stare bună de funcţionare;

• Bicicletele personale folosite trebuie propulsate doar prin forța umană;

• Concurenții pot repara sau înlocui orice piesă cu excepția cadrului. Schimbarea bicicletei nu este permisă, concurenții trebuie să termine traseul cu același cadru;

• În cazul unei pene, a unor defecțiuni sau a unei opriri, ciclistul este obligat să elibereze traseul pentru a evita accidentările și să-și rezolve problema într-un loc sigur, fiind sprijinit de organizatori. Pe parcursul evenimentului va fi pus la dispoziția pariticipanților echipament de siguranță și tehnic pentru repararea bicicletelor (se vor opera doar reparații minore, care nu necesită mult timp);

• Cei care au optat pentru a primi o bicicletă de șosea din partea organizatorului, pentru a o utiliza exclusiv doar pe durata evenimentului, vor primi echipamentul la punctul de întâlnire - Hotelul Dunav. Înaintea startului, toți participanții vor testa bicicleta alocată și se vor face setările necesare, cu sprijinul unui reprezentant al organizatorului, la Ședința tehnică.

 

 

4. Recomandări

• Bidoane cu apă (de preferat să fie fixate la îndemână în suportul/suporții de la bicicletă) sau rucsac;

• Ochelari ciclism (după caz);

• Mănușile de ciclism și pantalonii cu bazon fac parte din echipamentul recomandat;

• Telefon mobil protejat de umezeală, păstrat într-o husă/pungă;

• Participanții ar trebui să aibă cel puțin 3 ieșiri de antrenament înainte

• Nu este recomandată folosirea de către participanți a sistemelor radio sau alte comunicații electronice (Ex: iPod, walkman, mp3 player etc.). Vă recomandăm conectarea cu natura;

• Participanții la traseu ar trebui să aibă minim un nivel mediu de pregătire.

 

 

5. Procesul de înscriere

Înscrierea este exclusiv online, prin completarea cererii de înscriere de mai jos, până marți, 03 septembrie 2019, ora 23:59. Atenție! Numărul de participanți este limitat! Doar 30 de participanți pot lua parte la aventura pe 2 roți, așadar nu sta pe gânduri, înscrie-te cât mai curând!

În ziua evenimentului NU se mai fac înscrieri. Dacă dintr-un motiv întemeiat persoana înscrisă online doreşte să îşi anuleze înscrierea, poate face acest lucru printr-un e-mail trimis la adresa: office@aisser.ro.

 

 

6. Utilizarea echipamentului Organizatorului – biciclete de șosea

Cei care nu dețin bicicletă pot opta pentru utilizarea, cu titlu gratuit, a echipamentului Organizatorului, în limita stocului disponibil pentru eveniment, acestea urmând a fi date în ordinea cererilor de înscriere – „Primul venit, primul servit”. Predarea echipamentului va fi realizată la punctul de întâlnire - Hotelul Dunav. Predarea echipamentelor se va realiza doar pentru participantul care își asumă responsabilitatea de a avea grijă să predea echipamentul în starea inițială cum i-a fost atribuit. După finalizarea evenimentului, toate bicicletele vor fi predate la punctul de întâlnire stabilit de Organizator în ziua respectivă.

 

 

7. Ridicarea kiturilor de participare

Kitul de participare va fi oferit gratuit, în limita stocului de promoționale disponibil, alocat pentru acest eveniment. Kitul conține: rucsac ciclism, tricou tehnic, șapcă, breloc, stick USB 64 gb, agendă și pix. În total vor fi acordate 30 de kituri. Kitul de participare va fi ridicat în ziua evenimentului, pe baza actului de identitate. La ridicarea kiturilor se semnează Declarația pe propria răspundere Generală (formular prestabilit), ce se poate imprima de pe site sau se poate completa la fața locului.

 

 

REGULAMENTUL OFICIAL

1. Organizatorul evenimentului CYCLE for FUN – Road Tour

Asociația AISSER Călărași, cu sediul în B-dul Republicii, nr. 50B, CUI: 29257763

Organizatorul își rezervă dreptul de a modifica oricare din condiţiile stabilite în prezentul Regulament, înainte și în perioada desfășurării evenimentului, din motive întemeiate, dar nu înainte de a anunţa publicul despre aceste modificări.

 

2. Locul și durata desfășurării evenimentului

CYCLE for FUN – Road Tour este un eveniment de ciclism on-road, într-un cadru natural deosebit, ce se va desfășura joi, 05 septembrie, în aria naturală a regiunii Vidin. Evenimentul va începe la ora 09:30, din parcarea Hotelului Dunav din centrul orașului Vidin. Participanții vor fi așteptați la punctul de întâlnire, începând cu ora 9:30 până la 10:30. Orice persoană care va ajunge la punctul de întâlnire după ora 10:30 nu va mai putea participa la evenimentul CYCLE for FUN – Road Tour.

 

3. Condiții de participare

Participanții cu vârsta mai mică de 18 ani vor prezenta în ziua ridicării kitului de participant Declarația de propria răspundere pentru minori (cu excepția celor însoțiți de un părinte/tutore). Cei cu vârsta de peste 18 ani, în momentul ridicării kitului, trebuie să semneze Declarația pe proprie răspundere la fața locului și să prezinte un act de identitate valabil la data evenimentului.

Fiecare participant își asumă întreaga responsabilitate pentru starea lui de sănătate. De asemenea toți participanții trebuie să dea dovadă de fair play pe toată durata evenimentului.

 

4. Echipament obligatoriu

• Casca de ciclism este OBLIGATORIE pe toată durata traseului;

• Vor fi permise numai bicicletele de tip cursiere în stare bună de funcţionare;

• Bicicletele personale folosite trebuie propulsate doar prin forța umană;

• Participanții pot repara sau înlocui orice piesă cu excepția cadrului. Schimbarea bicicletei nu este permisă, participanții trebuie să parcurgă tot traseul cu același cadru;

• În cazul unei pene, a unor defecțiuni sau a unei opriri, participantul este obligat să elibereze traseul pentru a evita accidentările și să rezolve problema într-un loc sigur, fiind asistat de un reprezentant al Organizatorului. Pe parcursul evenimentului va fi pus la dispoziția participanților echipament de siguranță și tehnic pentru repararea bicicletelor (doar pentru defecțiuni minore);

• Cei care au optat pentru a primi o bicicletă cursieră din partea Organizatorului, pentru a o utiliza exclusiv pe durata evenimentului, vor primi echipamentul la punctul de întâlnire, urmând ca înaintea startului să testeze bicicleta alocată și să facă setările necesare doar în prezența unui reprezentant al organizatorului, la ședința tehnică.

 

5. Utilizarea echipamentului Organizatorului – biciclete de șosea

Cei care nu dețin bicicletă pot opta pentru utilizarea, cu titlu gratuit, a echipamentului Organizatorului, în limita stocului disponibil pentru eveniment, acesta urmând a fi dat în ordinea cererilor de înscriere – „Primul venit, primul servit”. Predarea echipamentului va fi realizată la punctul de întâlnire stabilit de Organizator, cu mențiunea că participantul își asumă responsabilitatea de a avea grijă să predea echipamentul în starea inițială cum i-a fost atribuit. După finalizarea evenimentului, toate bicicletele vor fi predate la punctul de întâlnire stabilit de Organizator în ziua respectivă.

 

6. Recomandări

• Bidoane cu apă (de preferat să fie fixate la îndemână în suportul/suporții de la bicicletă) sau rucsac cu kit de hidratare inclus;

• Ochelari ciclism (după caz);

• Mănușile de ciclism și pantalonii cu bazon fac parte din echipamentul recomandat;

• Telefon mobil.

 

7. Procesul de înscriere

Înscrierierile online sunt deschise până marți, 03 septembrie 2019, ora 23:59. Persoanele interesate să participe trebuie să completeze cererea de înscriere. La aventura cu bicicletele de șosea din zona Vidin vor lua parte primele 30 de persoane înscrise, principiul ales fiind „Primul venit, primul servit”, în limita locurilor disponibile.

La evenimentul CYCLE for FUN – Road Tour poate participa un număr total de maxim 30 de persoane, conform proiectului „Danube on 2 wheels”.

Nu există taxe de înscriere! Participarea la eveniment este GRATUITĂ!

 

8. Ridicarea kiturilor de participare

Kitul de participare va fi oferit gratuit, în limita stocului de promoționale disponibil, alocat pentru acest eveniment. Kitul conține: rucsac, tricou, șapcă, breloc, stick USB 64 gb, agendă și pix. În total vor fi acordate 30 de kituri.

Kitul de participare va fi ridicat în ziua evenimentului, pe baza actului de identitate. La ridicarea kiturilor se semnează Declarația pe propria răspundere Generală (formular prestabilit), ce se poate imprima de pe site sau se poate completa la fața locului.

 

9. Traseu

Punct și orar de întâlnire cu participanții: locul de întâlnire va fi stabilit împreună cu partenerii proiectului „Danube on 2 wheels”, urmând ca ulterior să fie făcut public aici, în secțiunea dedicată exclusiv acestui eveniment. Ora de întâlnire va fi 09:30, când va începe ședința tehnică, urmată fiind de Startul pe 2 roți pe traseul stabilit.

 

10. Coordonatori de traseu

Organizatorii vor fi în permanență pe toată durata evenimentului, pe traseu, alături de grupul de participanți, prin coordonatorii de traseu.

 

11. Ședința tehnică

Înaintea STARTULUI se va organiza ședința tehnică pentru a oferi detalii participanților despre traseu, organizare, punctul de hidratare/alimentare (zona de camping), precum și regulamentul evenimentului. Totodată, cu această ocazie se va face un instructaj persoanelor care au optat pentru utilizarea bicicletelor Organizatorului, se vor testa, se vor pregăti individual în conformitate cu nevoile fiecărui participant în parte.

 

12. Resposabilități

Responsabilitățile Organizatorului:

• asigură kitul de participare pentru cicliști (în limita stocului disponibil);

• asigură traseul, prin prezența reprezentanților săi pe toată durata evenimentului. Vor exista coordonatori de traseu, care vor sta în permanență alături de grupul de cicliști;

• asigură punctul de camping (rehidratare/ alimentare/ verificare echipamente);

• asigură produse promoționale pentru participanți;

• asigură siguranța pe traseu;

• asigură fotografii pe parcursul evenimentului;

• asigură efectuarea ședinței tehnice înaintea evenimentului;

Organizatorul este exonerat de răspundere dacă în timpul traseului, participanții se accidentează. Totodată, în condiții meteo nefavorabile, Organizatorul poate decide oprirea/ amânarea/ anularea evenimentului.

 

Responsabilitățile Participantului:

• toți participanții iau parte la aventura pe 2 roți pe proprie răspundere;

• participanții se obligă să prezinte un act de identitate la ridicarea kitului și a validării înscrierii;

• fiecare participant este obligat să urmeze îndrumările coordonatorilor de traseu. În locurile unde aceștia nu sunt, să manifeste prudență și să nu scurteze traseul, să respecte următoarele reguli:

– la depășire, fiecare participant are datoria să anunțe ciclistul din față partea pe care îl va depăși;

–  ciclistul din față, pe poteca îngustă, are obligația să nu-l șicaneze și să-i permită depășirea celui din spate, în cazul în care acesta este mai rapid;

• ciclistul care suferă un accident sau orice fel de pagubă materială (bicicletă, alte echipamente) nu poate cere daune morale sau materiale și renunță prin însăși înscrierea la eveniment la orice drept de a solicita despăgubiri ulterioare;

• participanții trebuie să cunoască Regulamentul și să ia parte la Ședința tehnică, să considere cu precauție informațiile anunțate de Organizator în ședința tehnică, când vor fi anunțate detaliile oficiale, chiar dacă acestea nu sunt redactate în prezentul Regulament;

• în cazul constatării unui accident, participanții sunt obligați să îl raporteze coordonatorului de traseu aflat în apropierea lor;

• cicliștii sunt obligați să respecte regulile de protecție a mediului înconjurător;

• participanții sunt obligați să protejeze/ evite eventualii spectatori sau cetățeni ajunși întâmplător pe traseu;

• participanții vor fi alimentați de către membrii staff-ului echipei doar în punctul de alimentare stabilit pe traseu.

 

13. Condiții ce atrag eliminarea din eveniment

• neparcurgerea traseului împreună cu grupul de participanți;

• nefolosirea căștii de protecție pe timpul traseului;

• comportamentul lipsit de fair play și limbaj trivial față de participanți, organizatori sau spectatori, (insultarea, îmbrâncirea cicliștilor, șicanarea etc.);

• folosirea ajutoarelor din afara traseului (folosirea autovehiculelor sau a motocicletelor etc., alte vehicule decât cel ale Organizatorului);

• schimbarea bicicletei în timpul traseului;

• abandonarea ambalajelor sau altor deșeuri pe traseu. Acestea pot fi lăsate doar în punctul de alimentare și în zona de Start/Sosire.

 

14. Forță Majoră

În cazul în care organizarea este împiedicată de evenimente de forță majoră sau de evenimente meteo nefavorabile, Organizatorul își rezervă dreptul de a decide, după caz, amânarea/ oprirea/ prelungirea evenimentului sau modificarea traseului.

Organizatorul își rezervă dreptul de a modifica prezentul Regulament de câte ori este necesar. Aceste posibile schimbări vor fi publicate pe pagina oficială de Internet a proiectului – www.danubeon2wheels.eu.

Prin înscrierea la eveniment, participanții declară că sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal de către Organizator, precum și cu participarea la eveniment, aceasta implică acceptul și consimțământul participanților ca datele lor personale să fie păstrate și prelucrate de Asociația AISSER, în scopul desfășurării evenimentului și a comunicării informațiilor utile, precum și, în timpul și după acesta, în scopul promovării evenimentului și a proiectului „Danube on 2 wheels”, în cadrul căruia se derulează.

Inscrie-te

Asociația AISSER Călărași colectează date cu caracter personal în vederea înscrierii tale la evenimentul CYCLE for FUN . Datele necesare înscrierii sunt păstrate 2 luni de la data finalizării evenimentului. Datele colectate sunt: nume, prenume, telefon, adresa de mail.

Ai o intrebare ?

Harta traseu

UE RO GOV INTERREG