CYCLE for FUN - Special Cycling Adventure

Plimbări cu biciclete speciale și multă distracție, prin „Danube on 2 Wheels” - așa se traduce vara lui 2019 pentru persoanele cu dizabilități din Călărași.

Începând cu luna mai, AISSER a organizat o serie de evenimente speciale destinate exclusiv persoanelor cu dizabilități, în cadrul proiectului „Danube on 2 wheels”.

AISSER, alături de partenerii săi, a ales să se implice activ, prin acest proiect, în viața celor mai puțin norocoși dintre noi. Această implicare a reprezentat o provocare să ne depășim limitele, să promovăm egalitatea și libertatea de mișcare a persoanelor cu dizabilități.

Pe lângă latura de promovare turistică a zonei de graniță România – Bulgaria și cea de promovare a mișcării în aer liber, evenimentele dedicate exclusiv persoanelor cu dizabilități au fost menite să atragă atenția asupra barierelor cu care se confruntă cei mai puțin norocoși dintre noi, un semnal de alarmă pe care dorim să îl tragem cu privire la integrarea persoanelor cu dizabilități în societate și accesul lor deplin și egal în societate.

Ne dorim să contribuim la sprijinirea procesului de normalizare pentru cei cu dizabilități, prin acceptarea lor de către societate, conferirea de drepturi egale tuturor și, implicit, recunoașterea integrității lor ca indivizi, ceea ce s-ar traduce pentru ei în capacitatea de a fi ei înșiși, de a fi lăsați să fie ei înșiși printre ceilalți. Pierzându-şi încrederea în sine, mulți dintre ei se autoexclud din ritmul vieții cotidiene. De aceea am considerat benefice aceste acţiuni care să le readucă stima de sine şi tonusul de viaţă, care, în ultimă instanţă, decid nu numai starea lor de bine, ci chiar supravieţuirea. Ne dorim ca aceste acțiuni să fie doar începutul unui șir lung de evenimente destinate persoanelor cu dizabilități, prin care să reușim să le oferim un strop de bucurie, prin a-i angrena în activități recreative și distractive, să simtă că și ei au dreptul la viață. Până în prezent au fost organizate atât în România, cât și în Bulgaria, în zone atractive din punct de vedere turistic, pe litoral și la munte, o serie de evenimente pilot, în cadrul cărora cei mai speciali dintre noi au avut parte de zile întregi de mișcare în aer liber, plimbându-se cu biciclete adaptate nevoilor lor specifice, și distracție cât cuprinde, prin implicarea lor în diferite activități recreative. Conform statisticilor Autorității Naţionale pentru Persoanele cu Dizabilităţi, la sfârșitul primului trimestru al anului 2019, numărul total de persoane cu dizabilităţi din România era de aproximativ 830 de mii, din care peste 14 mii de persoane sunt din Călărași.

UE RO GOV INTERREG