Traseu Calarasi avansati

Calarasi
Avansati
  • Nivel – avansați
  • Durată – 1 zi
  • Distanță – 55 km
  • Suprafață – drum de pământ
  • Tip bicicletă – MTB

            Aceasta este varianta de traseu pe insulă la Călărași pentru cei avansați, fiind mai lungă, aproximativ 55 km.

            La nivel profesionist, este un traseu destul de lejer, o tură relaxantă în mijlocul naturii, pe malurile brațului Borcea și malurile Dunării.

            Trecem cu bacul din Călărași până pe Plaja Mare și de aici facem practic un ocol al insulei, mergând la dus pe plajă și pe dig, de-a lungul DN3B, pe malul brațului Borcea. Trecem prin dreptul cartierul Măgureni, satelor Modelu, Roseți, Coslogeni și Dichiseni, iar în dreptul satului Satnoieni, ne întoarcem și pornim către Plaja Mare din Călărași pe malul Dunării de data aceasta.

Obiective turistice din zonă

Muzeul Municipal, Călărași

Muzeul Municipal Călărași este situat în vechiul sediu al Primăriei. Clădirea a fost construită pentru această destinatie administrativă în anii 1886-1887și prin urmare, la începutul lunii ianuarie a anului 1888, instituția și-a început activitatea într-un imobil nou.

            Din punct de vedere expozițional, muzeul urmărește cronologic istoria localităților din Călărași, începând cu prezentarea descoperirilor arheologice, trecând prin menționarea primelor referințe documentare, prezentând momentul schimbării statutului (1833 - capitala județului) și momentul eliberării (1852), dar și momentul în care întregul popor român trecea prin momente dificile (războiul de independență, primul și al doilea război mondial), încheind cu perioada comunistă și cu perioada contemporană.

            Spațiul expozițional dedicat celor menționate mai sus se află la parterul clădirii, în 8 încăperi care sunt amenajate tehnic muzeal. La etaj, clădirea desfășoară activități expoziționale, precum și activități creative.

Muzeul este înregistrat pe Lista Monumentelor Istorice.

Catedrala ortodoxă Sf. Nicolae, Călărași

Biserica este construită din cărămidă, pe o fundație rezistentă; are forma unui magazin cu lungimea de 29 m, lățimea de 10,5 m și înălțimea de 21 m, având două abside mai mici, iar absida altarului este mai mare, de formă semicirculară.

            Portalul bisericii este dreptunghiular, deschis și delimitat de patru suporturi de formă rotundă. În naos și în pronaos, tavanul este drept și este susținut pe două rânduri de suporturi, din care cinci în formă rotundă, cu frumoase litere mari, care ne aduc aminte de biserica Nașterea lui Dumnezeu din Betleem.

            Biserica are două cupole, una este deschisă și cealaltă închisă, aceasta din urmă servind ca turn al bisericii unde sunt instalate cele două clopote. Acoperișul și cupolele sunt acoperite cu plăci galvanizate.

            Pictura bisericii, executată în ulei și într-un stil realist, are o mare valoare artistică, fiind executată în anul 1908 de pictorul italian Orest Cantini. Paravanul altarului și cele două scaune episcopale, de o noblețe deosebită, sunt executate din lemn de stejar de către sculptorul M. Babic, în anul 1908. Icoanele împăratului, icoanele sfântului titular și ale Sfântului Ioan Botezătorul de pe paravanul altarului, sunt înlănțuite cu argint, având o lucrare spectaculoasă.

            Congregația are o bibliotecă parohială funcțională. Congregația organizează activități parohiale cu participanții la biserică, precum și cu studenții din parohie.

Complex Turistic și restaurant Albatros 3 stele

Adresă: Soseaua Chiciului nr 7, Călărași 910088

Telefon: 0721 908 413

Hotel Hestia

Adresă: Strada Eroilor, Călărași

Telefon: 0342 404 620

UE RO GOV INTERREG